Kansen voor vrijwilligers

De media industrie groeit. Er is grote behoefte aan presentatoren, interviewers, verslaggevers, DJ’s, cameramensen, technici, producenten en beleidsmakers – voor radio of TV. Of je nu senior bent of millennial, voor u of voor jou moet er wel iets bij zijn dat aanspreekt.Begin als vrijwilliger en verbind je kennis en ervaring met de kwesties die in het Vechtdal en daarbuiten leven. Doe mee aan onze training en coaching en sla je vleugels uit vanuit een goede, prettige club.

Radio of TV

Radio

Vechtdal FM is een groep van ongeveer 25 enthousiaste jongeren. Ze bedenken en maken uitzendingen met een eigen karakter. Veel mediamensen hebben zo het presenteren geleerd. Evenementen en initiatieven uit de bevolking krijgen uitgebreid aandacht.  RTV Vechtdal is erg enthousiast over het idee van een jongerenkanaal, waarvoor we de start in 2022 voorbereiden.
Meer weten? Stel je vraag op het contactformulier. 

Televisie

Ons videokanaal is RTVVechtdal.nl, we zijn met zo’n 20 tot 25 vrijwilligers - cameramensen, interviewers, verslaggevers en technici. Met elkaar maken we gemiddeld meer dan één videoproductie per dag. Sinds september 2021 beschikken we over een eigen TV studio, die nieuwe ontwikkeling mogelijk maakt.
Iets voor jou? Stel je vraag op het contactformulier.

Professionalisering

Dit is de kern van ons vrijwilligersbeleid, ingegeven door gesprekken met de vrijwilligers van radio en TV (2019). In het najaar van 2020 beginnen we met een opleidingsprogramma voor interviewers.

Opleiding

We begonnen in het najaar van 2020 met een training voor alle vrijwilligers van radio en TV. Door corona verlegden we het accent naar virtuele trainingen uit het aanbod van NLPO, de branche organisatie van de lokale omroepen.
Het mediabedrijf kent veel variatie; journalistieke vaardigheden op het gebied van filmen, interviewtechniek voor radio en TV, monteren, het opstellen van een script, nabewerking en het verwerken van reacties op sociale media. Daarnaast het technisch onderhoud, het programmeren van radio en TV in bijv. series of podcasts en cross mediale producties waarin radio, TV en sociale media gecombineerd worden. Ook financieel en personeelsbeleid, administratieve functies en bestuurlijk werk vragen steeds aandacht. In elk van deze vakgebieden kun je bijdragen, al naar gelang je interesse of wellicht bestaande ervaring waarmee je aan de slag wilt.

Organisatie

We hebben als sociale onderneming de taak om verantwoord te werken aan toenemende inkomsten uit de markt. (zie verder Beleidsplan). Dat houdt planmatige organisatieontwikkeling in, met specialisaties op verkoop-, technisch, HRM en redactioneel gebied.  Voor de komende twee jaar hebben redactionele versterking, professionalisering en techniek prioriteit. In de daarop volgende drie jaren werken we toe naar een organisatie die voldoet aan het Keurmerk voor lokale streekomroepen. Het NLPO Keurmerk is een omschrijving van de minimale kwaliteit op een groot aantal kenmerken van de organisatie. Ons streven is het Keurmerk in 2024 te verwerven.

Formeel..

We sluiten een vrijwilligersovereenkomst Heb je eigen apparatuur? Een auto tot je beschikking? We hebben verschillende vergoedingen.

Belangstelling? Ken je iemand?

We verwelkomen je graag; het bestuur neemt tijd voor een gesprek met nieuwe vrijwilligers.

Denk je aan iemand? Wil je iemand stimuleren? Stuur deze pagina naar je netwerk via sociale media.

 

Zie ook: Louis Schippers, van hobbyfotograaf tot cameraman (Vrijwilligers Steunpunt Ommen)