Vrijwilliger worden bij een streekomroep?

Hoe pas ik het in - er is al zo veel

Met alle verplichtingen van werk, gezin en sociale omgeving is je eerste reactie misschien dat nog iets erbij er gewoon niet in zit. Maar toch, als je altijd al belangstelling had voor de media kan RTV Vechtdal misschien iets voor je zijn. We houden rekening met je mogelijkheden en onmogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan. Veel vrijwilligers vinden terecht dat ‘het ook iets moet opleveren’. De mediawereld is in beweging, communicatie wordt steeds belangrijker, door je werk in de media kun je iets bijdragen. Belangrijk is, dat je je niet voor lange tijd hoeft te verbinden maar ook dat als je vrijwilliger wordt dat niet vrijblijvend is. Je beschikt over veel vrijheid, hebt veel inspraak, ook over de toekomst van RTV Vechtdal en werkt steeds in een team.

Professioneel en betrokken

Vrijwilligers met belangstelling voor journalistiek en media treden toe tot een sociale onderneming. Dat betekent dat we producties willen maken voor de informatiebehoefte en het kijk- en luisterplezier van inwoners in het Vechtdal; daarnaast ook, dat we met onze uitzendingen een missie hebben. We willen een positief effect (‘impact’) hebben op de gemeenschappen in het Vechtdal. Daarover vormt de redactie eigen ideeën of het komt voort uit overleg met belanghebbenden ('stakeholders'). Overleg met stakeholders gaat behalve over de gewenste impact ook over onze professionele mogelijkheden en beperkingen en over financiering.

Voorbeelden: de vraag van overheden, bedrijven en de kleine dorpskernen wat RTV Vechtdal kan bijdragen aan oplossingen voor het wegtrekken uit de regio van goed opgeleide jongeren. Of voor knelpunten op de arbeidsmarkt, innovatie in het toerisme of de culturele historie van de Vecht.