Konijn en Diamant krijgt schoonmaakbeurt

DEDEMSVAART - Het bronzen kunstwerk 'C I Love You', beter bekend als het Konijn en Diamant, in recreatiepark Kotermeerstal krijgt binnenkort een schoonmaakbeurt. De weersomstandigheden en bezoekers hebben in de loop der jaren hun sporen achtergelaten op het kunstwerk, dat sinds 2010 op een heuveltje prijkt.

De diamant, met een afmeting van 3 meter breed en hoog, hoeft niet te worden schoongemaakt. De gravures op de diamant zijn, volgens een woordvoerster van de gemeente Hardenberg, eigenaar van het kunstwerk, een "gevolg van dat het kunstwerk in de openbare ruimte staat" en dragen bij aan de uitstraling van het werk.

Geen maatregelen tegen vandalisme

Maatregelen tegen beschadiging van het kunstwerk, zoals vandalisme, worden op dit moment niet genomen. Het kunstwerk in 2009 in samenspraak met de inwoners van Dedemsvaart is uitgekozen en onderdeel is van Kunst in de Kernen van de gemeente Hardenberg. De totale kosten van het kunstwerk bedroegen 90.000 euro.

Het is nog niet bekend wanneer de schoonmaakbeurt precies zal plaatsvinden.

Over C I Love You

C I Love You is een kunstwerk van de kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer. Het witte konijn omarmt een glinsterende diamant, wat het werk een iconische status heeft gegeven in Dedemsvaart. De titel van het werk, "C I Love You", is een universele liefdesverklaring, die zowel gericht is op de diamant als op de plek waar het kunstwerk staat.

Het kunstwerk is niet alleen een blikvanger, maar nodigt ook uit tot interactie. Bezoekers beklimmen de heuvel graag om met het konijn op de foto te gaan of om te genieten van het uitzicht over het recreatiegebied. Foto's: Vechtdal/Media

p1090021p1090030p1090033