Wat laat je achter?

Wat laat je achter?

HARDENBERG - Van 9 juli t/m eind augustus wordt er bijzonder werk geëxposeerd bij HardenbergArt in het LOC+ gebouw te Hardenberg. Leerlingen van Praktijkonderwijs De Maat in Ommen hebben onder leiding van kunstenares Irma Horstman en met ondersteuning van Bureau Kreativiteit (Ommen) artistieke werkstukken gemaakt.

Deze werkstukken zijn voornamelijk van materialen gemaakt die gewoonlijk worden weggegooid. Door dit wegwerpmateriaal en afgedankte spullen een aantal weken op te sparen werd pas duidelijk hoeveel we achteloos kopen en weggooien.Met veel fantasie en creativiteit zijn er interessante sculpturen ontstaan en de leerlingen zijn trots op dit resultaat, getuige een van hen: normaal ben ik hier helemaal niet goed in, maar hier ben ik heel tevreden over!

Het project ‘Wat laat je achter’ is bedoeld als een langlopend proces; op het schoolplein komt een groot object waaraan de komende jaren nieuwe onderdelen kunnen worden toegevoegd door leerlingen zodat er van iedereen iets tastbaars achterblijft. Tevens dient het als bewustwording van de hoeveelheid overbodige artikelen die veel mensen kopen. De vraag die de leerlingen zichzelf stellen is: welke conclusies zouden toekomstige archeologen trekken bij het vinden van deze spullen uit deze, onze tijd?

U bent van harte welkom om deze expositie te bezoeken!HardenbergArt, LOC+, Parkweg 1a4 7772 XP Hardenberg. Expositie ‘Wat laat je achter?’ 9 juli t/m 31 augustus. Dagelijks te bezichtigen tijdens de openingsuren van het LOC+. www.hardenbergart.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: HardenbergArt    Bron: Omroep NOOS.