Ingezonden foto

Veel jong talent bij Muziek in de tuin

DALFSEN – De tuinen zijn weer in optima forma, het weer lijkt goed te gaan worden en de muzikanten hebben er veel zin in. Op zondagmiddag 30 juni kan juni muzikaal uitgeluid worden middels een bezoek aan een aantal mooie tuinen, waarin volop genoten kan worden van een muzikale act.

Veel van deze acts zijn jonge muzikanten, die zo een mooi podium krijgen om hun kunnen te laten horen aan een divers publiek. Ariska uit Dedemsvaart met haar band, Lisa Melenhorst en Hilke Vermeulen, de koffieboys en the evening train band, het zijn allemaal enthousiaste jonge muzikanten. Ook de andere acts met vooral oudere jongeren in de gelederen hebben een mooie set van 45 minuten in elkaar gezet.

Deze acts kunnen bestaan uit een koor, duo, band, theatergroep of singer/songwriter, voor ieder is er wat wils. Alle muzikale richtingen komen voorbij, van rock tot jazz en uit alle decennia. Uniek aan dit evenement is natuurlijk dat er tuinen open zijn in de hele gemeente Dalfsen. Het is laagdrempelig, iedereen kan binnenkomen zonder opgave vooraf. Er wordt geen entree geheven, maar een vrije gift voor de muzikanten is natuurlijk welkom.

In Nieuwleusen zijn zeven tuinen voorzien van een muzikale act. In Dalfsen/Ankum zijn zes tuinen geopend evenals in Lemelerveld, rondom Oudleusen vijf en nabij Hoonhorst verzorgt Sixpack een thuisoptreden in de Marshoek.

Er zijn kleine en grote tuinen, maar overal is voldoende plaats om te genieten van de optredens en de tuinen.

Elke act speelt drie keer 45 minuten in de toebedeelde tuin. Tussen de optredens is er een pauze van drie kwartier waarin de bezoekers naar een andere tuin kunnen gaan. De optredens beginnen in elke tuin om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur.

De organisatie hoopt dat het weer meezit en de bezoekers op de fiets of wandelend van de ene naar het andere optreden gaan. “Het moet een tuin- of buurtfeestje worden waar noaberschap en gezelligheid voorop staan.”, hopen de organisatoren.

Kijk voor de exacte adressen en het muzikale genre van de bands op www.muziekindetuin-dalfsen.nl en stippel alvast een mooie route met drie optredens.

  • Bron: Evert Jan Pasman