Rijssens mannenkoor in Grote Kerk Dalfsen

Rijssens mannenkoor in Grote Kerk Dalfsen

DALFSEN - – Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer geeft op vrijdag 28 juni een concert in de Grote kerk, Kerkplein 31 te Dalfsen. Aan dit concert werken verder mee organist Marco den Toom en op vleugel Jan Lenselink.

Het Rijssens Mannenkoor is een veel gevraagd koor en is één van de grootste koren van Oost-Nederland. Uit de wijde omgeving komen de leden om wekelijks te oefenen in het Parkgebouw en het eigen verenigingsgebouw aan de Argonstraat.

Afgelopen jaar heeft het koor opgetreden in Rijssen maar ook in Dordrecht, Zeist, Hengelo, Deventer, den Ham, Enter, Amersfoort, Markelo en in Sankt Gallen en Degersheim Zwitserland. Er staan dit jaar nog diverse concerten op het programma onder andere in Markelo, Apeldoorn en Rijssen. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 10 concerten per jaar. Het Rijssens Mannenkoor heeft een breed repertoire van liedjes uit musicals, klassieke en geestelijke muziek maar ook evergreens uit de popmuziek. Dat geeft een herkenbaar eigen geluid en maakt dat het koor zich bij optredens mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Marco den Toom is behalve organist ook dirigent en componist van vooral christelijke muziek. Jan Lenselink is al meerdere jaren de vaste begeleider van het Rijssens Mannenkoor op de vleugel. Met zijn virtuoze improvaties en betrokkenheid weet hij de toeschouwers elke keer weer te boeien.

Het concert begint om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €15,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Jansen Prinsenstraat 5c de Dalfsen, aan de kerk of via de website wwww.rijssensmannenkoor.nl.

  • Bron: Persbericht Rijssens mannenkoor