Blije Bijbeltent weer in Nieuwleusen

Blije Bijbeltent weer in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) doet deze zomer met zijn rood-blauwe, circusachtige tent ook Nieuwleusen weer aan. Het inmiddels vertrouwde thema is nog steeds ‘Blij met de Bijbel’. Van zondag 9 tot en met vrijdag 14 juni staat de tent op het evenemententerrein aan de Bosmansweg. Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord.

Dinsdag is er ook om 10:00 uur een koffieochtend, geleid door Jannie Molenaar, en om 15:15 uur een kinderconcert met Marcel & Lydia Zimmer. Donderdag is jongerenavond met spreker Peter Morren en muziek van Seven.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf driemaal spreekt: behalve op Tabernakelavond woensdag, ook op zondag en vrijdag. Andere sprekers zijn Arno Smedema (maandag) en Jürgen Brandt (dinsdag).

Verdere muzikale medewerking: Annelies & The Little Band (zondag), Agnes, Jeanet, Jentina en Karin (maandag), Urker mannenduo (dinsdag), Bijbelse Boodschap Koor (woensdag), Country Trail Band band (vrijdag).

Raadpleeg voor actuele informatie de website: www.bijbelstudie-evangelisatie.nl.

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de negentiende tentcampagne van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. Meer informatie: www.bijbelstudie.nl

 

  • Bron: Persbericht NBC