Foto: JTS Fotografie

Leon Stolte pakt verdienstelijke tweede plaats

NIEUWLEUSEN - Afgelopen zaterdag is Leon Stolte op de Yamaha R6 van het SRTD racing team tweede geworden tijdens de 11e race om de IDC Supercup 600 op het TT circuit van Assen.

Stolte, die de laatste drie races als derde eindigde, kon tevreden terug kijken op deze race. “Het was echt een mooi weekend”,  lachte Stolte na afloop. “Vrijdag tijdens de vrije trainingen zat ik nog niet echt lekker op de motor. Zaterdag gelijk al een mooie rondetijd in Q1 en in Q2 een nieuw pr. gezet.. Met een goed gevoel de race gereden, het was niet simpel, de top zes dicht bij elkaar en in de race weer een pr. gereden.”

Door deze tweede plaats staat Stolte nu derde in het algemeen klassement. Op 7 oktober zijn de laatste twee races van het seizoen. “Het doel is absoluut de derde plaats vast te houden, dus gas erop.”

Thijs Westenbrink uit Dalfsen verbeterde tijdens de kwalificaties zijn snelste ronde op Assen tweemaal. In de race ging het hem minder goed af. Hij gleed in de derde ronde bij de Stekkenwal de grindbak in en haalde de finish niet.

Rik Bolt van Oosterveens olie racing uit Nieuwleusen werd 17e in de Superbike klasse.

Foto's: JTS Fotografie

  • Bron: Evert Jan Pasman