Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen

OMMEN - Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid

In de Ccoba-lezing van maart neemt Marc Roth je mee naar Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. Dinsdag 8 maart, 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Al word je als bezoeker van het land nauwgezet in de gaten gehouden, er zijn wel degelijk mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enig toegestane stroming is.

Bij een bezoek aan Noord-Korea lopen schijn, werkelijkheid en waarheid steeds in elkaar over. Bekijken wij Noord-Korea niet door een al te westerse bril? Ontdek bij deze lezing dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, filmfragmenten die nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk Marcs eigen ervaringen als bezoeker van Noord-Korea.

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden op dinsdag 8 maart om 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/korea, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.