Museum in Arriën ‘De tijd van toen’
Museum ‘De tijd van toen” in Arriën is er voor jong en oud. Links geeft museumvrijwilliger Derk de Lange uitleg.

Museum in Arriën ‘De tijd van toen’

ARRIEN/OMMEN - Museum in Arriën ‘De tijd van toen’ heel klein maar o zo mooi!

Een stap terug in de tijd ervaren bezoekers in het kleinste museum van Ommen. Het museum in de Ommer buurtschap Arriën aan de Ridderinkweg 1a draagt dan ook de toepasselijk naam “De tijd van toen”. Het is Gea Woertink-de Jonge, die samen met enkele enthousiaste vrijwilligers het museum beheert.

Voorwerpen uit een ver verleden

Het aanbod van voorwerpen uit grootmoederstijd is niet te beschrijven. Honderden koffiemolens in diverse soorten, koffiekannen, telefoons, voorraadbussen en blikken, een unieke verzameling oude gereedschappen, klokken, kasten, een ouderwetse toonbank, vitrinekasten en andere voorwerpen uit een ver verleden. Dit alles keurig opgesteld in een overzichtelijke tentoonstelling. Een unieke ervaring voor jong en oud.

Eerbetoon

“Deze hele museale verzameling is in de loop van de jaren bijeengebracht door Jan Woertink. Hij was antiekhandelaar en kleine dingen verzamelde hij in de schuur naast zijn ouderlijke huis om ze tentoon te stellen voor iedereen. Jan overleed drie jaar geleden. Maar zijn vrouw Gea zette als eerbetoon aan Jan het museum voort. De ouderlijke boerderij van Jan is nu een aarbeienboerderij en theeschenkerij met als buren ons museum “Toen en nu” aldus Derk de Lange, één van de museumvrijwilligers die dit keer de bezoekers ontvangt en rondleidt.

Herkenning van vroeger

“Kom gerust eens binnenwandelen tijdens de openingsuren. Het is de moeite waard. Voor veel mensen is het ook een herkenning van vroeger. Ook kinderen vermaken zich er prima. Er wordt geen entree gevraagd maar een vrije gift is zeer welkom”, zegt De Lange uitnodigend.

Het museum “De tijd van toen’ is gevestigd aan de Ridderinkweg 1a in Arriën. De openingsdagen zijn van dinsdag tot en met zaterdag.

thumbnail_20240725_142353.jpg

Tekst en foto: Harry Woertink

  • Bron: Harry Woertink