Bouwen, bouwen, bouwen: D66-Ommen fractievoorzitter Henri Mors over woningbouw

Bouwen, bouwen, bouwen: D66-Ommen fractievoorzitter Henri Mors over woningbouw

In de tv-uitzending van ‘Strijd om de vierkante meter’, die binnenkort wordt uitgezonden op Vechtdal TV, richten we ons op de woningbouw en duurzaamheid in ons Vechtdal. Over de woningbouw spraken we met Henri Mors, fractievoorzitter van D66 Ommen.

Het tekort aan woningen is een probleem dat speelt in heel Nederland. Uiteraard houdt men dit ook bezig in het Vechtdal, zo erkent Henri Mors. Er moet creatief worden gedacht en vooral ook worden bijgebouwd. “We willen dolgraag 4.750 woningen bouwen in het hele Vechtdal. Het punt is wel dat we daar het probleem voor jongeren, starters, niet meteen mee oplossen.”

In het Vechtdal zien we ook andere initiatieven ontstaan, zoals bijvoorbeeld tiny-houses. “Het is een creatieve oplossing die ik graag wil ondersteunen. Het voorziet in de behoefte, maar is wel voor de korte termijn”, zegt Mors. “Als je in een tiny-house blijft wonen komt het niet meer vrij voor de doelgroep waar het voor bedoeld is. Er zal in dat geval dus een goede doorstroming moeten zijn.”

Mors is positief van een mogelijke nieuwe wet van de landelijke overheid. “Er zou daarin een mogelijkheid bestaan voor gemeenten om woningen onder een bepaald bedrag beschikbaar te stellen voor uitsluitend eigen inwoners. We hebben hier al op aangedrongen bij de gemeente en indirect bij Vechtdal Wonen. Het zou mooi zijn als we woningen hebben die daaraan voldoen. De jeugd heeft problemen met het kopen van woningen, dan moeten wij daar met z’n alleen iets aan doen. Deze wet is een prachtig mooi hulpmiddel.”

Wat Mors verder voor ideeën heeft en ook zijn antwoorden op de kijkersvragen, kunt u binnenkort zien in de uitzending van Strijd om de vierkante meter op Vechtdal TV.