Explainer: Naar een opgewekt West-Overijssel

Wij als redactie ‘Strijd om de Vierkante Meter’ gaan bezig met de toekomst van het Vechtdal en we doen dit deels vanuit Hogeschool Windesheim in Zwolle, omdat wij hier gevestigd zijn als journalistiek studenten. Wij willen verhalen vertellen over de leefbaarheid in het Vechtdal met thema’s zoals wonen, werken, toerisme en natuur.

Ben jij al op de hoogte van de plannen hoe West-Overijssel gaat verduurzamen? In 2050 moet de regio namelijk op duurzame energie gaan draaien. Maar wat is duurzame energie nou eigenlijk en hoe wordt dat gerealiseerd? We proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat energietransitie inhoudt. Met name met betrekking tot het Vechtdal en de regio West-Overijssel, waar het Vechtdal voor de Regionale Energie Transitie deel van uitmaakt. Dus bekijk de explainer voor meer uitleg!

Heb jij verhalen rondom onze thema’s of wil je dat wij iets uitzoeken? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen van je te horen!