meulemans
meulemans

Wat te doen in het Vechtdal? Escaperoom het Meulemans

In onze rubriek ‘Wat te doen in het Vechtdal?’ bezoeken wij de leukste recreatieve activiteiten in de omgeving van het Vechtdal. Deze keer gingen we langs bij de nieuwe escaperoom op het boerenerf van melkveebedrijf Het Meulemans.

Hannah Assink

In een prachtig groene en weidse omgeving aan de rand van Dalfsen ligt Melkveebedrijf Het Meulemans. Zo’n zes jaar geleden ontstond bij eigenaars Wim en Marieke het idee om nog iets anders te beginnen, naast het melkveebedrijf. Destijds speelden zij zelf graag escaperooms en toen er een schuur leeg kwam te staan op hun erf, kwamen ze al snel op het idee om er zelf een op te zetten. “Toen zijn we begonnen met aanvragen bij de gemeente en vervolgens gingen we aan de slag met de inhoud van de puzzels. Ik heb de puzzels allemaal zelf bedacht en heb nog meer ideeën voor andere puzzels, maar op een gegeven moment is het natuurlijk ook een keer klaar. Inmiddels zijn we dus een aantal jaren verder en is de escaperoom zo goed als af. Laatst hebben we de eerste testgroepen mogen ontvangen”, vertelt Marieke. Van de testgroepen hebben ze veel positieve feedback ontvangen.  

“Als we terugkijken op de afgelopen zes jaar, denken we: waar is de tijd gebleven? Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en we zijn erg trots op het resultaat. Dit is wat we voor ogen hadden en we staan nu ook in het boekje van De Boer als Gastheer. Dat we daar instaan, geeft het gevoel dat het echt is. De eerste officiële boeking hebben we gehad, dus dat is heel leuk. We zijn heel benieuwd hoe de escaperoom zal gaan lopen”, vertellen Wim en Marieke. Ze vinden het runnen van de escaperoom fantastisch om te doen. Vooral het meekijken met de groepen die de escaperoom spelen doen ze met plezier. “Het is heel leuk als je een groep ziet spelen, om te zien hoe mensen de puzzels oplossen. Elke groep denkt weer heel anders. Ook de aanpak van de verschillende personen en de rolverdeling onderling is erg interessant om te zien.”

De escaperoom

Wat kunt u van deze escaperoom verwachten? Wim en Marieke proberen het zo goed mogelijk uit te leggen, zónder al teveel weg te geven over de inhoud van de puzzels. “De spelers van de escaperoom zijn eigenlijk een jaar lang boer. Ze komen door de verschillende seizoenen en in iedere ruimte zijn er weer nieuwe puzzels op te lossen. De beleving van de boerderij staat centraal.” Iedereen kan de escaperoom spelen, voorkennis over de boerderij is zeker niet noodzakelijk, maar heel soms wel handig. Zowel groepen volwassenen als gezinnen met kinderen kunnen de escaperoom spelen. “We kunnen de escaperoom aanpassen aan de groep die er komt. Als er jonge kinderen bij zijn kunnen we het bijvoorbeeld iets makkelijker maken, zodat het voor hen ook leuk is. We merken dat kinderen het heel leuk vinden en dat zij soms de puzzels juist eerder oplossen dan volwassenen”, zegt Marieke lachend.

“Ons belangrijkste doel is natuurlijk om mensen een leuk uitje te bezorgen en ervoor te zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Het is een gezellige escaperoom voor groepen en gezinnen. Ook vinden we het leuk en belangrijk om gesprekken te voeren met de bezoekers. Vooral om de verbinding tussen de boeren en burgers te behouden en ze een reëel beeld te geven over onze mooie melkveesector”, aldus Wim en Marieke.

 

De escaperoom ziet er heel mooi uit en is gevuld met allerlei leuke opdrachten. Een aanrader voor bezoekers van het Vechtdal, maar ook voor inwoners. Het is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Boeken kan via de website.