Pittoresk & modern; dit is waarom je in Ommen moet gaan shoppen

Pittoresk & modern; dit is waarom je in Ommen moet gaan shoppen

RTV Vechtdal zet de vier leukste winkeltjes in Ommen op een rij

Door: Anna Sophie Bakker

Beeld je winkeltjes in waar je gewoon niét voorbij wilt lopen. Of beter gezegd, waar je gewoon naar binnen moet. De uitstraling, etalages waar je bijna van gaat kwijlen en niet te vergeten; moderne spullen. Hebbedingetjes, maar ook praktisch spul waarvan je niet wist dat je het nodig had. Handig, toch? Ommen is een bezoekje waard en dat is niet alleen vanwege de pittoreske sfeer. De gezelligheid, reuring maar tegelijkertijd rust die het dorp uitstraalt trekt toeristen. Geloof me, ook jij wilt een kijkje nemen in deze vier winkels. 

 

1.

Les Brocanteurs

Brocante, vintage en stoer. Als je van tweedehandse spullen houdt en het eens bent met de spreuk; ‘geef iets een tweede leven’ zit je hier goed. Les Brocanteurs is een woonwinkel met onder andere vintage items. Hier ligt na al die jaren, en dat zijn er een hoop, nog steeds hun hart. Maar de winkel heeft ook genoeg nieuwe woondecoratie. Denk bijvoorbeeld aan kasten, tafels en banken. Stoere woonaccessoires worden geïmporteerd uit Europa en unieke producten uit India vullen de schappen aan. Divers, bijzonder en “gewoon” in Ommen.

 

2. 

Huisje NR. 16 

Een beetje boho met een hint van het nuchtere Nederland. Wanddecoratie die je niet zo snel ergens anders vindt, sieraden die je niet kan laten liggen en modieuze interieurspullen waardoor je je woonkamer anders wilt inrichten. Wederom een me-ga modern winkeltje in het centrum van Ommen. Tip: bewonder de etalage goed voordat je naar binnen gaat. 

 

3. 

Quattro store 

Als je gaat voor een nieuwe, trendy outfit moet je zeker Quattro store niet overslaan. Ieder seizoen wordt er een verrassende collectie samengesteld die je toch echt even moet bewonderen. Merken als Scotch&Soda, Modström en nog veel meer leuks kan je kopen bij de kledingwinkel. Het is modern, vrouwelijk en stoer tegelijk. Wat wil je nog meer? Ga langs de winkel voor kledingadvies onder het genut van een kopje koffie of ga virtueel op bezoek. Het kan allemaal en dat is ook waar Quattro store voor staat. Toegankelijk en van deze tijd. 

 

4. 

Noggus&Noggus; De schatkamer 

Niks geen standaard tweedehandswinkel. Bij Noggus&Noggus gaan ze nog een stapje verder. De winkel is ontzettend charmant vanwege de vele unieke spulletjes die worden verkocht. Tassen worden gemaakt in een atelier waar stoffen en materialen worden hergebruikt die ongeschikt bleken te zijn voor de verkoop. Net zoals kussens, portemonneetjes en meer. En ze zijn ook nog eens superLeuk, veel té leuk eigenlijk. Goed voor het milieu, slecht voor je portemonnee. Al zijn de prijzen vergelijkbaar met een nieuwe handtas. De tweedehandswinkel staat voor afvalvermindering en zorgt voor sociale werkgelegenheid. Als je binnenloopt in ‘De Schatkamer’ is het de hippe sfeer die je thuis laat voelen en de spullen die een hebberig gevoel veroorzaken. Slagen doe je gegarandeerd.