Landschap Overijssel
Landschap Overijssel

Op stap landgoed De Horte Dalfsen

DALFSEN – Vrijdagmiddag 26 juli organiseert Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op landgoed De Horte. Onder leiding van een landschapsgids maakt u een prachtige wandeling van ongeveer twee uur over het landgoed. Voel de gemoedelijke sfeer van het landgoed, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl.

Buitenplaats de Horte

De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Bijzonder is dat het landgoed aan de Poppenallee nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, 't Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Kortom, een afwisselende en leerzame excursie met volop natuur en cultuurhistorie.

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kunt u op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Aanmelden

Van tevoren aanmelden via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten 

 

Bron: Landschap Overijssel Foto: Gonny Sleurink

  • Bron: Landschap Overijssel