Feestelijk openingsweekend ‘Op ons Boerenerf’

Feestelijk openingsweekend ‘Op ons Boerenerf’

LEMELERVELD – De Boer’n Xpeditie en het Groot Sallands Maïsdoolhof in Lemelerveld staan zaterdag 13 en zondag 14 juli in het teken van een feestelijke opening. Om 10.00 uur wordt het lint doorgeknipt en start het zomerseizoen. Iedereen die tijdens het openingsweekend naar het boerenerf komt, maakt kans op een leuke prijs! Daarnaast zijn er nog meer speelactiviteiten, zoals o.a. een springkussen, skelters en een kleurwedstrijd. Bij de uitgang zullen alle kinderen nog wat lekkers ontvangen.

 Sinds 2012 bestaat het Groot Sallands Maisdoolhof en kent dus al heel wat jaren maisplezier! Toch is het elk jaar weer anders!  ‘Het is een leuk en goedkoop uitje en ook nog eens voor alle leeftijden. Elk jaar maken we een nieuw doolhof met nieuwe opdrachten; de enthousiaste reacties van de gasten maken het elk jaar weer leuk om te doen.’  De nieuwe route zorgt ervoor dat je weer flink kunt verdwalen, maar ook de nieuwe opdrachten zorgen voor actie en plezier! Wie kan de kluis kraken?

De Boer’n Xpeditie op deze boerderij is in 2013 opgestart. “We wilden graag ons boerenbedrijf aan de buitenwereld laten zien, maar niet alleen door een rondleiding zo nu en dan. Zo kwamen we op het idee om een educatieve en op spelenderwijze een tour te ontwikkelen langs de koeien. Zo kunnen de gasten met hun eigen boerenpaspoort over de boerderij en maken ze ondertussen kennis met alle facetten van een melkveehouderij”, aldus Regina de Vos, eigenaresse van de boerderijuitjes.

Tijdens de Boer’n Xpeditie gaat elk kind op pad met zijn of haar eigen boerenpaspoort. Dit boerenpaspoort bevat leuke opdrachten, spelletjes en weetjes over de boerderij. Geef ook zeker de kalfjes een flesje melk! Ook dit jaar zijn er weer nieuwe spellen ontwikkeld, waardoor je nog meer te weten komt over de boerderij en de koeien.

Speciaal tijdens deze zomer is er de zomerdeal, voor 7,50 euro per persoon kun je op Xpeditie én speuren in het maisdoolhof. Extra veel pret!

‘Op ons Boerenerf’ is vanaf 13 juli dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Daarnaast worden er in september spooktochten georganiseerd! Beleef het doolhof op een griezelige manier!

Adres: Vilstersestraat 28 te Lemelerveld.

  • Bron: Persbericht BoerenXpeditie