Foto: Gonny Sleurink

Excursie 'Samen vlinders speuren' in het Reestdal

BALKBRUG– De temperaturen lopen op! Flora en fauna ontwaken en ontwikkelen. De tijd dat vlinders weer rond fladderen. Ga samen met speciale 'vlindergidsen' op zondag 21 juli op pad door het Reestdal. Wat voor vlinders herken je? Welke rupsen horen daarbij en op welke planten kun je ze vinden? De excursie start om 13.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Door een divers gebied wordt er gelopen, langs de graslanden over de paden door het bos richting de heide. Ondertussen kom je allerlei insecten tegen en de gidsen laten zien dat er van alles te ontdekken valt in de wereld van deze kleine beestjes. Ontdek dat insecten niet de vervelende kriebelende zoemers zijn die ze soms lijken, maar dat het bijzonder ingenieuze diertjes zijn met een geheel eigen bestaansrecht in ons dierbare landschap.

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten.

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

  • Bron: Landschap Overijssel