Inloopbijeenkomst omwonenden mogelijk munitiedepot

Inloopbijeenkomst omwonenden mogelijk munitiedepot

DALFSEN – De gemeente Dalfsen organiseert een inloopbijeenkomst over de keuze van Defensie om Dalfsen aan te wijzen als één van de zoekgebieden voor de opslag van munitie. Op donderdag 30 mei is de gemeente hier door Defensie over geïnformeerd. De inloopbijeenkomst in het gemeentehuis is gericht op omwonenden, zodat zij zorgen en andere feedback met de gemeente kunnen delen. De inloopbijeenkomst is in de foyer van het gemeentehuis op vrijdag 28 juni tussen 16.00 - 18.00 uur

Direct omwonenden, binnen een straal van 700 meter van het zoekgebied, hebben hiervoor ook een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De gemeente heeft met Defensie afgesproken nog voor de zomervakantie met hen in gesprek te gaan, om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van deze locatie en de ontwikkelingen en zorgen die er leven. De opbrengst van de inloopbijeenkomst wordt gedeeld met Defensie, zodat deze kan worden meegewogen in hun vervolgonderzoek.

De gemeente heeft geen nieuwe informatie om te delen tijdens de inloopbijeenkomst. De laatste stand van zaken is gepubliceerd op de website www.defensie.nl/ruimtevoordefensie. De komende periode doet Defensie voor alle zoekgebieden verder onderzoek, naar onder andere de milieueffecten. Dat moet in september leiden tot een voorlopig onderzoeksrapport. Eind 2024 of uiterlijk begin 2025 neemt het Kabinet dan een definitief besluit.

Meer informatie is te vinden op www.defensie.nl/ruimtevoordefensie.

  • Bron: Gemeente Dalfsen