Voor een baan in de groene sector

Voor een baan in de groene sector

HARDENBERG - Voor iedereen die na de zomer een mbo-opleiding of een branche-opleiding wil volgen voor een baan in de groene sector, organiseert Zone.college ‘Het Voorlichtingsgesprek’. De avond vindt plaats op dinsdagavond 11 juni van 18.00 tot 20.00 uur bij Zone.college, gelegen aan de Parkweg 1-2 in Hardenberg. Docenten en studieadviseurs staan klaar om uitgebreide informatie te verstrekken over de diverse opleidingsmogelijkheden. Aanmelden kan via de website. 

Leren én werken

De avond is zeker ook interessant voor jongeren en volwassenen die overwegen om leren en werken te combineren. De meeste mbo-opleidingen zijn in deeltijd te volgen, zodat je tegelijkertijd ook kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan de opleidingen zoals Groen, grond en infra, Tuin & landschap of Veehouderij, speciaal gericht op de varkens- of melkveehouderij.  

Herbert de Witte, opleidingsadviseur bij Zone.college, benadrukt: “We bieden diverse opleidingstrajecten aan waarbij werken en leren hand in hand gaan. Zo zijn er BBL-opleidingen, branche-opleidingen en cursussen. Het combineren van leren en werken is voor velen een aantrekkelijke optie. Niet alleen vanwege de financiële aspecten, aangezien je bij veel opleidingstrajecten een betaalde baan en dus inkomen hebt, maar ook vanwege de directe toepasbaarheid van de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk. Voor degenen die het beste leren door te doen, is dit een groot pluspunt.”

Aanmelden voor een voorlichtingsgesprek. Bezoek www.zone.college voor meer informatie over de opleidingen en het programma van 11 juni. Aanmelden voor de informatieavond kan via de website. Ook in Zwolle zijn er opleidingen aan de Koggelaan 7.

  • Bron: Bart Nijstad