Binnenkort 3e editie van de G-parade

HARDENBERG - Op 15 juni 2024 gaat de G-parade voor de derde keer van start! Dit jaar vanuit de haven in Hardenberg.

De G-parade is een feestelijke optocht te water (botenparade) voor mensen met een beperking en hun mantelzorgers/begeleiders die van de haven van Hardenberg over de Overijsselse Vecht naar de Zwieseborg en terugvaart. De derde editie van de G-parade zal op zaterdag 15 juni van start gaan 10:30 uur vanuit de haven in het centrum van Hardenberg. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers uit te zwaaien om 10.15 uur en/of weer te verwelkomen als zij rond 12.00 uur weer in Hardenberg arriveren.

Vrijwilligers belangrijk

In 2016 vond de eerste editie van de G-parade plaats. Initiatiefnemers Ronald Belser en Emil Baveld zijn enthousiast dat dit jaar de derde editie van het evenement van start kan gaan. Ronald: “De eerste officiële editie van de G-parade was een groot succes. Tijdens de corona-jaren was de G-parade helaas niet mogelijk maar dit jaar gaan we proberen er weer een groot feest van te maken.” Emil: “We hebben alweer heel wat vragen gehad over de G-parade en ook dit jaar hebben we weer de hulp van veel vrijwilligers zonder wie een dergelijk evenement niet mogelijk is.”

Wat is de G-parade

De G-parade is een evenement dat vooral in het teken staat van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De G-parade is een botenparade die over de Overijsselse Vecht vaart. Tijdens de G-parade kunnen de deelnemers en hun begeleiders genieten van muziek en het uitzicht over de Vecht. De boottocht voert vanuit Hardenberg over de Overijsselse Vecht naar de Zwieseborg en eindigt ook weer in de haven van Hardenberg.

Deelnemende boten

Voor de G-parade stellen een aantal organisaties hun boten beschikbaar. Het gaat hier onder andere om de zompen van Ommen, Dalfsen en Gramsbergen, De Snikke uit Klazienaveen en de Havenvereniging Coevorden met meerdere boten. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers en begeleiders van de doelgroep die dit evenement mogelijk maken.

130 plaatsen beschikbaar - vol is vol

Er zijn 130 plaatsen beschikbaar. Mensen kunnen zich opgeven via de link op de website: https://gparade.nl of rechtstreeks op https://gparade.nl/opgaveformulier

Meer informatie: gparade.nl of stuur een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

thumbnail e3112032