Lemelerveld wint opnieuw

LEMELERVELD - Net als vorige week pakte Lemelerveld de volle winst tegen degradant DTC’07. Op het zonnige Heidepark ging het een stuk eenvoudiger dan vorige week in Lattrop. De 5-0 op de Dinkelland Tilligte combinatie was dik verdiend en is DTC’07 in theorie volgend seizoen weer te vinden in de vierde klasse. Door de overwinning staat Lemelerveld nu op de achtste plaats maar met nog twee wedstrijden te spelen blijft plek tien nog steeds dichtbij. De versterkte degradatie regeling door de nieuwe KNVB piramide zorgt ervoor dat het spannend blijft onderin de 3e klasse A.

In het eerste half uur was Lemelerveld heer en meester en had het opnieuw opportunistisch spelende DTC’07 weinig in te brengen. Job Heerink schoot vrijstaand net naast en Stan Reimink stuitte op de vuisten van de DTC’07 goalie. Na een half uur stoomde de prima spelende Elwin van Lenthe weer eens langs de linkerflank. Zijn voorzet werd door Noah Tuink ingetikt,  maar een handsbal voorkwam de voorsprong. Job Heerink had geen enkele moeite met de strafschop voor de 1-0. Enkele minuten later knalde Lemelervelds topscorer opnieuw raak. Een vrije trap vanaf hoek zestien joeg hij snoeihard in de kruising voor de 2-0. Na rust konden de Lemelerveld supporters genieten van nog enkele fraaie goals. Naud Schrijver stond aan de basis van de 3-0 Lemelerveld. Met een rush over bijna het hele veld was Arjon van Lenthe het eindstation die hard binnenschoot. Door een slimme pass van talentvolle en geweldig spelende Fin van de Berg op Elwin van Lenthe kreeg deze alle ruimte. Met een voorzet op maat kon invaller Bram Reimink van dichtbij de 4-0 op het haperende scorebord zetten. DTC’07 beschikt over enkele goede aanvallers maar had Lemelerveld doelman Rowell Evers, op enkele momenten na, een hele rustige middag. Smetje op de wedstrijd was vlak voor tijd de rode kaart voor Gijs in de Wal. In de 90e minuut was het slotakkoord van Bram Smit die fraai de 5-0 binnenschoot. Trainer Emiel Maat was na afloop een dik tevreden man over de teamprestatie van zijn elftal. , We hebben alles in eigen hand wat betreft de nacompetitie en mooi dat iedereen, op Teun in de Wal na, fit is” aldus de Hardenbergse coach!

Met nog twee wedstrijden te spelen blijft het spannend om na competitie plek 10. Zondag 19 mei gaat Lemelerveld op bezoek bij de vv Ruurlo. Op sportpark t Rikkelder is de aftrap om 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld tegen DTC’07:

Rowell Evers, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Elwin van Lenthe ( 75 Jasper Westerman) Roel Posthoorn( 60 Ramon Lorkeers) Fin van de Berg, Robin Morrenhof ( 65 Gijs in de Wal) Stan Reimink, Job Heerink ( 65 Bram Reimink) Noah Tuink en Arjon van Lenthe ( Bram Smit)

Lemelerveld vrouwen verliezen in Nijmegen.

Na een 1-1 ruststand leden de Lemelerveld vrouwen 1 de 16e nederlaag in dit seizoen. Vóór de wedstrijd tegen het Nijmeegse OSC was de degradatie uit de 2e klasse al een feit. Met vier meiden uit de 2e selectie speelde Lemelerveld een aardige eerste helft volgens coach Eddy Ramerman. “We maakten de 0-1 via Vera Herbrink en waren er kansen voor Rena Heuzels en Lois ten Broeke op meer. Dat het niet lukte om te scoren kwam mede door een fantastische doelvrouw van OSC. Nog voor rust werd het 1-1 en direct na de thee kwamen we door onervarenheid al snel op 3-1 achter. Jammer want we waren zeker niet minder dan OSC. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen WVW Weurt en is het verre reizen voorlopig voorbij” aldus de Lemelerveldse coach.

De thuiswedstrijd op 19 mei tegen WVW begint om 12.00 uur.

• Bron: Sukerbiet.nl