Invaller Stan Scholten (midden in duel met Boys-doelman Wösten) liet meteen van zich spreken met een snelle treffer.

Zware zeperd USV in Zwartemeer

NIEUWLEUSEN - De naar de Drentse grensplaats meegereisde supporters van USV zochten in de rust zuchtend naar een verklaring. Was het de plotselinge warmte? Ontbrak het aan ritme door de twee vrije weekenden? Of was het toch de spanning door de kans de periodetitel te pakken? Feit: een onthutsend zwak USV stond halverwege met liefst 4-0 achter bij Zwartemeerse Boys. En daarmee deed de nog niet veilige thuisclub eigenlijk zichzelf tekort. Want elke bal die vanuit de defensie op de USV-helft werd gedropt was goed voor een doelrijpe kans. Achterin oogde USV als een Emmentaler kaas. Maar dan eentje met wel hele grote gaten. Hidde Walda (2) en Mike Berens (2) zorgden voor de ontluisterende tussenstand. Misschien had het anders gelopen als Jort Kouwen in de 10e minuut USV op voorsprong had gebracht. Hij prikte de open kans na goed voorbereidend werk van Mark Boerman net naast het doel van Boys-keeper Jari Wösten. Voor rust bleef het wat USV betreft bij dit ene wapenfeit. Ongeconcentreerd, afwachtend, slordig. Niets klopte, enige vorm van organisatie was bij USV totaal zoek.

Sterkhouders Stan Scholten en Thijmen Stegeman kwamen na rust binnen de lijnen. Veel te laat om het tij nog te kunnen keren. Wel maakte USV er mede door hun gif nog iets van een wedstrijd van. Stan Scholten deed meteen van zich spreken door in de 53e minuut de 4-1 binnen te koppen na een corner van Frank Kuiper. Even was er een sprank hoop bij de aanhang van USV. Héél eventjes. Want vrijwel vanaf de aftrap liep Ian Kievit zo rechtdoor na de zoveelste blooper achterin bij USV (5-1). Zo bleef het dweilen met de kraan open. Na een handsbal mocht Leon Kooiker vanaf de stip nog aanleggen voor de 5-2. Dat werd ook de eindstand omdat in de slotfase een tweede treffer van Stan Scholten werd geannuleerd.

Ondanks deze sof staat USV door de uitslagen op de andere velden nog steeds op pole position voor het winnen van de 3e periode. Dat moet dan gebeuren tijdens de laatste speelronde op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) tegen IJhorst. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Met na afloop een optreden van de USV-band. Let’s rock.

• Bron: Tekst: Ben Schuurman, Foto: Peter Meijerink