Nieuwleusen verliest dure punten in Gramsbergen

NIEUWLEUSEN - Dat ‘Gramsbergen uit’ historisch altijd als lastige uitwedstrijd wordt gezien, bleek deze zaterdagmiddag opnieuw. In de ultieme slotfase besliste de thuisploeg de wedstrijd in hun voordeel en bepaalde de eindstand op 1-0.

Op een zeer zonnig en warm sportpark ‘t Hoge Holt blies scheidsrechter O’Niel iets na half drie voor aanvang van deze derby uit de 2e klasse. In de opstelling van de gasten weinig verrassingen. Nemo Hekkert was niet inzetbaar vanwege een blessure, terwijl Thomas Koobs na een korte periode van afwezigheid weer als wisselspelers bij de selectie zat.

In de eerste helft was het de ploeg van trainer Jeroen Elzinga die het initiatief pakte. Gramsbergen liet zich vooral terugzakken op eigen helft en probeerde met name via de counter de aanval te zoeken. Met enkele hoekschoppen probeerde de thuisploeg wat dreigend te zijn. De voor het oog mooie grasmat van het redelijk afgeladen sportpark in Gramsbergen, bleek toch iets lastiger te bespelen dan verwacht. Met name de aanvallende impulsen van de Nieuwleusese backs waren hierdoor minder effectief dan gebruikelijk. In de slotfase van de vermakelijke eerste helft was het uiteindelijk in de 36e minuut Randy Vink die een grote kans had om de 0-1 op de borden te zetten. Kosters keerde echter zijn inzet, terwijl afspelen op de goed meegelopen Stijn Hoekstra ook een optie was geweest.

Met een 0-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

Bij aanvang van de 2e helft bracht trainer Elzinga Bas Evenboer voor de in kleedkamer achtergebleven Tieme Brinksma.

Er volgde een 2e helft die eerder spannend dan goed te noemen was. In hoog tempo golfde het spel op en neer. Waar de gasten uit Nieuwleusen de 1e helft nog de bovenliggende partij waren, nam Gramsbergen meer en meer het initiatief in handen. Daarbij geholpen door wat slordigheden in de defensie van de oranjehemden.

Het leek in Gramsbergen uit te draaien op een 0-0 gelijkspel. Echter in de slotfase leek Randy Vink toch de 0-1 te maken, helaas voor het talrijke meegereisde publiek uit Nieuwleusen kwam hij een teenlengte tekort.

In de tegenaanval die hierop volgde liet aanvaller Slot de 1-0 aantekenen en zorgde tevens voor de eindstand. Feest voor de thuisploeg in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. In de top van 2e klasse I is het na de nederlaag van Nieuwleusen en overwinningen van ATC’65 en Vroomshoopse Boys ongemeen spannend. Volgende week gaat Nieuwleusen op bezoek bij PH uit Almelo. Zie de website voor opgave supportersbus voor deze belangrijke uitwedstrijd.

• Bron: Persbericht S.V. Nieuwleusen