NPO Bus bij Paasvuur Ommen

NPO Bus bij Paasvuur Ommen

OMMEN - Wie heeft er 1 april niks te doen. De NPO Bus van '5 dagen' live is dan in Ommen. Is het een grap of het serieus, de keuze is aan jullie. Op maandag 1 april reist de gele bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Jo van Egmond naar Ommen, voor een live beleving van het paasvuur. Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift.

Paasmaandag 1 april

Ook dit jaar zullen de 1 april grappen niet van de lucht zijn. Wie heeft de beste grap, of zijn er op Paasmaandag gewoon heel veel serieuze dingen. Eiertikken is al jaren een traditie in Ommen, dus dat is zeker geen grap. Al tientallen jaren brandt in Ommen op Paasmaandag het paasvuur. Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer regels bij komen kijken, is het ook dit jaar weer vaste prik.

Op Tweede Paasdag parkeert de gele NPO Radio 1-bus naast het paasvuur in Ommen, om deze traditie live mee te maken. Tijdens de uitzending zal het paasvuur worden aangestoken. Johan Dankelman is voorzitter van de Gemienschop van Oll Ommer, een vereniging met als doel om tradities en gebruiken in Ommen in leven te houden. Hij schuift aan in de gele bus om te vertellen over deze traditie.

Verslaggever Mirthe van der Drift gaat in de ochtend mee eiertikken, een lokale traditie die inmiddels tot immaterieel erfgoed is uitgeroepen.

  • Bron: Bart Nijstad