Mark van Essen wint 37e schaaktoernooi Balkbrug

img 272961527

BALKBRUG - Met zijn terugkeer in Balkbrug heeft titelhouder Mark van Essen zijn kampioenschap van het Boertjes Wood Schaaktoernooi met succes verdedigd. De 37e editie van het toernooi komt daarmee opnieuw op naam van de schaker uit Luttenberg te staan. Na twee van de drie ronden was Mark duidelijk op weg naar titelprolongatie. Een winst en remise brachten hem naar de derde en laatste ronde. Alleen de winnaar van 2020 Ferdinand Binnendijk kon hem de voet nog dwars zetten, met een boeiende strijd trok de titelverdediger andermaal aan het langste eind.

Tweede in groep 1 werd oud winnaar Maurice van Mourik uit Den Haag. Het toernooi trok veel bekende gezichten voor een gezellige schaak dag naar Balkbrug. In de vierkampen werd door jong en oud gestreden om de prijs en de eer op de 64 velden. Niet alleen regionale liefhebbers, maar ook deelnemers uit noord, oost en west Nederland waren van de partij. In totaal kwamen ruim zeventig schakers naar 't Trefpunt.

Oud sponsor Harry Boertjes opende het toernooi, waarbij hij kort terugblikte op de tientallen jaren dat het toernooi nu bestaat. En passant zette hij oud organisator Douwe Boersma nog in het zonnetje. Het Boertjes Wood schaaktoernooi heeft, zo vertelde Boertjes, een traditie opgebouwd met de unieke formule van vierkampen. Van de organiserende vereniging Kijk Uit Balkbrug vielen ook een aantal schakers in de prijzen, waaronder Harry Meerlo, Dirk de Leeuw, Tom Hop, Ad Huijps, Jean Pauptit, Douwe Boersma en Gesinus Veltink. Alle deelnemers konden terugkijken op een gezellige dag schaken in een altijd weer gemoedelijke sfeer. De organisatie en deelnemers kijken uit naar de volgende editie en hopen op weer een mooie opkomst.

p1070639p1070643p1070644p1070650