Vechtzompen naar SAIL Kampen 2024

Vechtzompen naar SAIL Kampen 2024

VECHTDAL - Alle Vechtzompen in het Vechtdal nemen gezamenlijk deel aan het internationale evenement SAIL Kampen 2024!  SAIL Kampen is een groot nautisch evenement dat sinds 2002 wordt georganiseerd, dit is de 7e editie. Er worden ruim 60 historische schepen verwacht en zo’n 250.000 bezoekers.

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots cultuurevenement met provinciale, landelijke en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en te bezichtigen aan de kade.

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden.

Sail Kampen begint op vrijdagavond (17.30 uur) met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spectaculaire show. Zie ook https://visitkampen.nl/sailkampen/

De volgende Vechtzompen nemen deel: ‘De Vechtzomp’ uit Dalfsen, ‘Hanzestad Ommen’, De ‘Grammesberghe’ uit Gramsbergen, De ‘Mölle’ uit Laar (D), De Vechtzomp ‘Stad Hardenberg’ is in aanbouw, maar de Stichting neemt deel met ‘Sompy’, een 50% model van een Zomp evenals de bijzondere Stoom-salonboot ‘SILKIE’ uit 1907.  Voor meer info, zie websites.

  • Bron: Ron Nijhof