Lentegeluid in maart

Lentegeluid in maart

OMMEN - Op zaterdag 2 maart a.s. geeft Muziekvereniging Crescendo – Ommen een voorjaarsconcert waarmee zij de winter feestelijk wegblaast.

Alle geledingen van de vereniging zullen hieraan bijdragen: de blokfluiters, het jeugdorkest, het harmonie-orkest en de malletband. Zo krijgt U een goede indruk van de hele vereniging. De diverse secties in de harmonie zijn goed bezet met ervaren muzikanten met een indrukwekkende klank. Zij verjaagt de winter met bekende liederen van o.a. Bob Marley (One Love), Guus Meeuwis, George Gershwin (Summertime) en Paul Simon (Sound of Silence). De malletband speelt ‘aardse’ muziek als Aboriginal dreams (Barret), Bohemian Rhapsody (Freddy Mercury), Bella Ciao (traditional) en De Fabriek (Ruud Bos). Het enthousiaste jeugdorkest laat zich o.a. horen met Clocks van Coldplay, All things under the sun (Wulf) en het vrolijke Dance Monkey. Crescendo beschikt over een sterke blokfluitgroep die onder leiding van Ingrid de Groot meerstemmige stukjes speelt.

De 116 jarige vereniging blijkt zo steeds weer “For ever young “. Aanstaande en ervaren muzikanten weten de vereniging blijkbaar wel te vinden. Crescendo is dan ook de enige vereniging in Ommen met een harmonie-orkest (waar je, naast koperen instrumenten en slagwerk, ook houten instrumenten kunt spelen). De ambitieuse jonge dirigenten Paul van Dalen (Harmonie) en Helmer Bijl (Malletband) staan garant voor een hoog muzikaal niveau.

Het concert vindt plaats in sporthal 1 in MFC de Carrousel, van Reeuwijkstraat in Ommen en begint om 19:30 u; zaal open vanaf 19:00u; entrée is tot en met 12 jaar € 3,50 en € 7,50 vanaf 13 jaar.thumbnail_harmonie-orkest-crescendo-ommen-2022.jpg

  • Bron: Crescendo