Dedemsvaarter wil actie voor verbod op zwaar vuurwerk

DEDEMSVAART - Op dinsdag 23 januari 2024 heeft Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart een dringende oproep gedaan aan de voorzitter en vicevoorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, burgemeester Peter Snijders (Zwolle) en burgemeester Ron König (Deventer), om de petitie voor een algeheel verbod op zwaar vuurwerk in Europa te ondertekenen. Naast deze oproep aan de regionale leiders, heeft Hartholt ook de gemeenteraad van Hardenberg en de politievakbonden aangespoord om hun steun aan deze petitie te betuigen. 

Gerrit Hartholt benadrukt het belang van een krachtig optreden tegen het gebruik van zwaar vuurwerk tegen politieagenten en hulpverleners. Hij wijst erop dat criminelen helaas zwaar vuurwerk gebruiken voor aanslagen en pogingen tot het leegroven van geldautomaten. Volgens hem kan alleen met een Europees verbod op zwaar vuurwerk adequaat worden opgetreden tegen deze dreiging.

Europa zal op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 januari 2024 informeel discussiëren in de JBZ-raad, waar onder andere een potentieel Europees verbod op zwaar vuurwerk aan bod komt. De Tweede Kamer heeft op donderdag 18 januari 2024 het kabinet aangespoord om zich in Europa informeel in te zetten voor een dergelijk verbod. De Petitie, die online beschikbaar is  https://petities.nl/petitions/verbied-zwaar-vuurwerk-snel-in-heel-europa?locale=nl        De petitie roept op tot steun voor het algehele verbod op zwaar vuurwerk in Europa.8F37C6F3 70B8 4372 ADC0 C1D9F52204B5 Duim840