Met de huifkar erop uit in Nieuwleusen op 23 september

Met de huifkar erop uit in Nieuwleusen op 23 september

NIEUWLEUSEN – De werkgroep Beleef Nieuwleusen heeft volop voorbereidingen getroffen om een mooi programma neer te zetten voor zaterdag 23 september. Om te laten zien wat Nieuwleusen tegenwoordig aan toeristische en recreatieve bezienswaardigheden biedt, kun je deze middag op zes locaties in het dorp genieten van allerlei activiteiten. Een huifkar rijdt tussen 12 en 17 uur tussen de locaties.

Vanuit De Spil rijdt er die hele middag een huifkar langs deze punten: Kulturhus De Spil, het Grammofoonmuseum, streekmuseum Palthehof, natuurboerderij BalkInn, Molen Massier en atelier Vrolijk met Verf. Daar kun je gratis gebruik van maken en in- en uitstappen waar je wilt. Op eigen gelegenheid de locaties bezoeken, kan natuurlijk ook.

Wat er zoal te beleven is?

De Spil: despilnieuwleusen.nl

12.00 -17.00 uur Kulturhus de Spil bestaat 5 jaar. Je kunt kennismaken met alle gebruikers. Zij kunnen je voorzien van meer informatie over het programma voor het komende seizoen. Speciaal op deze dag zijn er extra activiteiten.

Museum Palthehof: palthehof.nl

12.00 - 17.00 uur Bij museum Palthehof kunnen kinderen graven naar schatten in de archeo-kuil onder leiding van amateurarcheologen Rik en Riky. Ook kunnen zij zich uitleven met Oudhollandse spellen. Het onlangs uitgebreide en vernieuwde museum is gratis te bezoeken. Daar staan ervaren gastvrouwen en -heren klaar voor uitleg. De koffie staat klaar, net zoals de versgebakken knieperties.

Grammofoon Museum: grammofoonmuseum.nl 

12.00 - 17.00 uur In het verbouwde Olde Gemeentehuus bevindt zich sinds kort het Grammofoonmuseum, waar je een unieke collectie grammofoons en andere opname- en afspeelapparatuur kunt bekijken. Voor deze dag geldt een gereduceerde toegangsprijs. Vrijwilligers staan klaar om u welkom te heten en rond te leiden. Eventueel kunt u genieten van een nazit in het lounge-café, waar koffie wordt geschonken.

Molen Massier: molenmassier.nl

12.00 - 17.00 uur Bij Molen Massier is van alles te beleven. Uiteraard is de molen voor bezichtiging open en geeft de molenaar uitleg. Ter plaatse wordt gebakken met de houtgestookte oven. Er is allerlei lekkers te koop, waaronder meel en bakmixen van eigen molen. Bij de bekende kraam met tweedehands boeken zijn volop titels te vinden. Het naastgelegen geschenkenwinkeltje van Massier is een bezoekje waard. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen..

Natuurboerderij BalkInn:  balkinn.nl

12.00 - 17.00 uur De nieuwe natuurboerderij Balkinn aan het Westerveen, is bijna klaar. Toch kun je al een kijkje nemen. Het terrein is te bewandelen en te bekijken, en ook binnen kunnen in dit stadium al bezoekers worden ontvangen. Er zijn veel bloemen te zien in de aangelegde perken. Op het terras wordt koffie en thee geserveerd en voor de kinderen is er gratis limonade.

Vrolijk met Verf:  vrolijkmetverf.nl

12.00 - 17.00 uur  Aan het einde van de route vind je Vrolijk met Verf. Een bezoek aan dit atelier brengt een glimlach op je gezicht. Je kunt behalve schilderijen van Marlinde ook kaarten en cadeau-artikelen vinden met haar vrolijke afbeeldingen, met aantrekkelijke aanbiedingen. Kinderen kunnen een spetterend kunstwerkje maken. Een boerenijsje van de ijskar van Reestdalzuivel is verkrijgbaar en maakt de feestelijke dag compleet.

  • Bron: Beleef Nieuwleusen