Jort Kouwen (USV) is dreigend, doelman Job de Groot alert.

USV na rust langs Vilsteren

NIEUWLEUSEN - Een buurtfeest, de IJsselderby, de voetballers van Vilsteren hadden afgelopen weekend eigenlijk helemaal geen tijd voor het bekerpotje tegen USV. ‘En dan moet alles rondom carnaval nog beginnen’, keek trainer Dik Runherd alweer met enige zorg verder vooruit.

Na het nodige agenda-overleg werd er zaterdagavond rond etenstijd afgetrapt op sportpark Hulsterlanden. Misschien was dit ongebruikelijke tijdstip een verklaring voor het gezapige verloop van de eerste helft. USV had wel meer de bal, maar stelde Vilsteren-keeper Job de Groot nauwelijks op de proef. Al werd USV wel een schoolvoorbeeld van een penalty onthouden na een geslaagde beenveeg op Jort Kouwen. Vilsteren liet ook af en toe van zich horen. En dan vooral zodra Pim Kamphuis zich met het spel van zijn ploeg ging bemoeien.

Na rust de nodige wissels bij USV. Met Hidde Verbaarschot kreeg USV over rechts wat meer diepgang en toen na een uur routiniers Thijmen Stegeman en Niels Kappert hun opwachting maakten, kon een treffer niet uitblijven. Het schot van Max Schaeffer werd nog gekraakt door De Groot, maar Niels Kappert was attent en gaf op de doellijn het beslissende knikje. (1-0). Met de komst van vleugelflitser Milan Haddocks kwam Vilsteren nog meer onder druk te staan. Maar kansen van Stan Scholten en Jort Kouwen leverden geen treffer op. Pas in de 87e minuut werd de score verdubbeld. Dennis van der Veen en Jort Kouwen deden het voorwerk waarna Max Schaeffer een scherp oog had voor de vrije hoek (2-0). Meteen de eindstand van deze partij op de late zaterdag.

Smakend naar een voorproefje op het ‘weekendvoetbal’. Ook USV zal aan het fenomeen moeten wennen. Want de veranderingen in het voetballandschap gaan in een snel tempo. Met gevolgen voor traditionele speeldagen en aanvangstijden. De competitie staat nu voor de deur. USV begint komende zondag met een uitbeurt bij Gasselternijveen. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Hunze.

  • Bron: persbericht USV - tekst: Ben Schuurman