Judotrainer verdacht van ontucht met pupillen

DEDEMSVAART -Justitie verdenkt een jeugdtrainer uit Olst die actief was in Dedemsvaart en Slagharen en andere judoclubs in de regio van ontucht met drie minderjarige meisjes die actief waren als als judoka's en aan de zorg van de trainer toevertrouwd waren.

De trainer zou bij twee van de van hen seksueel zijn binnengedrongen, dat gebeurde tussen 2015 en 2019. Miriam Bongers van Judo Dedemsvaart zegt;'' Vreselijk we wisten van niks. Het komt als een schok.'', Ook bij de judoclub in Slagharen zit de schrik erin zegt voorzitter Anton van den berg, ''de trainer is hier als invaller actief geweest, verschrikkelijk als het klopt'', is hun reactie in de krant De Stentor.

De volgende zitting over deze zaak is op 28 december. Het is verontrustend om te horen over beschuldigingen van ontucht met minderjarige meisjes, vooral wanneer ze aan de zorg van een jeugdtrainer zijn toevertrouwd. Dit zijn ernstige beschuldigingen die zorgvuldig moeten worden onderzocht door de autoriteiten om de waarheid vast te stellen en de verantwoordelijke partijen ter verantwoording te roepen. Het is belangrijk dat slachtoffers van seksueel misbruik de juiste steun en zorg krijgen tijdens het juridische proces. Het is aan de rechtbank om de zaak te beoordelen, bewijsmateriaal te verzamelen en een uitspraak te doen op basis van de beschikbare informatie. Als de beschuldigde schuldig wordt bevonden, kan hij worden veroordeeld tot strafrechtelijke vervolging. Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen ook civiele rechtszaken aanspannen om schadevergoeding te eisen. Het is belangrijk dat dergelijke gevallen serieus worden genomen en dat er stappen worden ondernomen om de veiligheid van minderjarigen in sportomgevingen te waarborgen.

judo