Dalfsen doet mee aan Fiets naar je Werk Dag 2023

Dalfsen doet mee aan Fiets naar je Werk Dag 2023

DALFSEN - Aanstaande donderdag 25 mei is het nationale Fiets naar je Werk Dag. Op deze dag laten Nederlanders hun auto zo veel mogelijk staan, en pakken ze de fiets naar het werk. Ook de gemeente Dalfsen doet mee aan dit initiatief, om te laten zien hoe makkelijk, gezond en duurzaam het is om op de fiets naar het werk te gaan.

Fietsen zorgt voor meer vitaliteit, maakt het hoofd leeg en is ook nog eens beter voor het milieu dan een ritje met de auto. In Overijssel woont ongeveer de helft van de mensen op minder dan 15 kilometer afstand van hun werk. Een prima afstand voor een fietsrit dus! In samenwerking met Overijssel Onderweg doet de gemeente Dalfsen daarom dit jaar mee aan de nationale Fiets naar je Werk Dag.

Fietsgebruik stimuleren
De gemeente stimuleert fietsgebruik al jaren. Wethouder Betsy Ramerman vertelt: “Binnen de gemeente Dalfsen vinden we het belangrijk dat onze inwoners vaker de fiets pakken dan de auto. We investeren veel in extra middelen om het makkelijker te maken om te fietsen. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met de snelfietsroute F340 Zwolle-Dalfsen-Ommen-Hardenberg, een initiatief van de provincie en de betrokken gemeenten. Daarnaast verbreden we bestaande fietspaden en verbeteren we de kwaliteit van de fietspaden binnen onze eigen kernen en naar kernen om ons heen.” Dat is niet het enige waar de gemeente op inzet. Ramerman vervolgt: “We investeren daarnaast in hubs die het fietsen vanaf het openbaar vervoer en de optie voor deelvervoer toegankelijker maken.”

Gemeente op de fiets
De gemeente Dalfsen doet met haar eigen organisatie ook mee aan de actie. Van 22 – 25 mei kunnen medewerkers door middel van een speciale actie 0,19 cent per gefietste woon-werkkilometer doneren aan stichting ‘Geen Kind Achterop’. Zelf stapt wethouder Ramerman in ieder geval op Fiets naar je Werk Dag op de fiets. Doe met haar mee en neem ook de fiets naar werk of school die dag!