Tuinopruimdag op de Hoekstee

Tuinopruimdag op de Hoekstee

OMMEN – Poetsen, slepen, vegen, snoeien, zagen en vooral heel veel trekken aan de klimop die het hek volledig had overgroeid. Zo zag de tuinopruimdag eruit bij de Hoekstee. Met hulp van 10 mantelzorgers, een aantal medewerkers én bewoners is de tuin weer klaar voor het voorjaar.

Er moest flink aangepakt worden om alles weer lenteklaar te maken. Met vereende krachten was die klus in een ochtend geklaard. De tuinmeubelen en parasols kwamen uit de stalling en kregen een sopje, de hekken werden volledig ontdaan van de klimop die ertegenop groeide en de hele tuin is gesnoeid en aangeharkt. Drie volle aanhangers tuinafval is het resultaat. Welzijnsmedewerker Claudia Brunen: ”Vanuit de huiskamers kijken we nu weer direct op de Vechtarm, het zwembad en het Junnerkoeland. En vanuit de tuin kunnen we nu zelfs weer de Zeesserweg en de molen zien. We hebben ons prachtige uitzicht terug.”

Terwijl de ooievaars inmiddels op hun nest zitten aan de overzijde van de Hoekstee, worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Nog wat extra zitjes worden gecreëerd en de bakken vol viooltjes komen op de tafels. Extra werk was ook het volledig dichten van de afrastering. Claudia vertelt: “We hebben hier heel vaak een puppy rondlopen in de tuin en die moet natuurlijk niet onder het hek doorkruipen. Het is het hondje van een collega en die is heel vaak mee. Dat is heel gezellig voor onze bewoners, ze laten hem uit en spelen en knuffelen graag met hem.”

Zorglocatie de Hoekstee is een kleinschalig woon- en zorgcentrum in Ommen voor mensen met dementie. Met 32 eenpersoonskamers, drie verschillende woonkamers, een grote beleeftuin met diverse terrassen en een grote gezamenlijke keuken hebben cliënten hier altijd een plek voor zichtzelf maar ook de mogelijkheid anderen op te zoeken. Voor het welzijn van de cliënten wordt dagelijks gezorgd door een vast groep medewerkers en vrijwilligers. Ook familie en mantelzorgers schuiven dagelijks aan in de gezamenlijke ruimtes. De Hoekstee maakt deel uit van de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.thumbnail_img_1950-2.jpgthumbnail_img_1968-2.jpg