Brel & Brass’, in concert!

HARDENBERG - 5-Sterren chansonnière Micheline van Hautem én Harmonie Crescendo-KNA gaan gezamenlijk optreden in De Voorveghter. 18 Maart wordt een bijzondere avond!

Want de mooiste liederen van Jacques Brel zullen aan het vernieuwde Badhuisplein een verbluffende indruk gaan maken.

Die grote eer komt dus enerzijds toe aan Harmonie Crescendo-KNA, de fusievereniging van twee harmonieorkesten Crescendo Gramsbergen en Kunst Na Arbeid Hardenberg. Anderzijds aan Micheline van Hautem, de fameuze Belgische zangeres. Ze is vooral bekend vanwege haar op maat gemaakte Brel arrangementen en laat zich graag begeleiden door plaatselijke muziekverenigingen waarmee ze samen haar gevoelige en expressieve zangkwaliteiten naar het publiek overbrengt. Het was theaterdirecteur Jan Maarten Veurink die de unieke verbinding tussen Micheline en Crescendo-KNA tot stand bracht.
Micheline's Brel & Brass kent wel een heel bijzondere aanpak. Tijdens een New York periode vond de gevoelig en expressief zingende artiest haar eigen stijl. En die vond ze met name ook in de chansons. Haar definitieve doorbraak kwam met haar interpretaties van Jacques Brel. Nu toert deze prima entertainster met gevoel voor timing en theater dus door België en Nederland met 'Brel & Brass'.

Micheline:“Ik probeer altijd met een open geest en zonder verwachtingen naar een voorstelling te gaan. De muziek te laten spreken, de synergie met het orkest te laten gebeuren en met liefde voor de muziek die samenwerking aan te gaan. Dat doe ik samen met Jos Jansen, mijn special guest op bastrombone. Met een harmonie zoals Crescendo – KNA klinkt de chansonmuziek veel opener en voller.
In De Voorveghter heb ik - in mijn 30-jarige carrière - nog nooit op het podium gestaan. Maar ik heb beelden gezien van dit prachtig mooie grote theater met koningsrode vloeren zetels. Ik kijk er naar uit! En verwacht dat we op 18 maart met héél veel mensen voor die mooie grote zaal op de bühne zullen staan.”

Repeteren, de stukken als orkest goed instuderen.
Want tijdens de generale middagrepetitie met de zangeres -voorafgaand aan het optreden- moet alles kloppen. Het orkest zelf is al wekenlang op de woensdagavond fanatiek aan het repeteren onder leiding van dirigent Wim Booij. Men vindt het een hele eer om deel te mogen uitmaken van Brel & Brass. Het is niet voor niets het nieuwste en tot nu toe het meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Wie weet waar het goed voor is. De kaartverkoop is al gestart, in de voorverkoop zelfs met een kortingsactie code CKNA. Want wie wil Micheline niet haar verbazingwekkende krachtig ‘Amsterdam’ of het onuitsprekelijke ‘Ne Me Quitte Pas’ horen zingen? Of genieten van betoverende liedjes als ‘Mathilde’, ‘Marieke’ en ‘Bruxelles’. Ja …mét Crescendo-KNA!

Foto; Harry Kruiper

thumbnail crescendokna en micheline samengesteld 2