Beeldentuin Witharen neemt sabbatical in 2023!

Beeldentuin Witharen neemt sabbatical in 2023!

WITHAREN - Thea Dijkema en Louis van Vilsteren van de Beeldentuin houden dit jaar geen Zomerexpositie. Ze gaan wat betreft de Beeldentuin dit seizoen een “sabbatical” nemen. Geen kunstenaars die hun werk in de tuin exposeren, geen terras vol met bezoekers, geen workshops en geen vaste openingstijden. Ze hebben dit besluit niet lichtvaardig genomen, en hebben daar uitgebreide gesprekken over gevoerd, samen en met behulp van anderen. Waar Thea langzamerhand meer wilde genieten van haar pensioen met minder verplichtingen, is Louis nog vol met energie. Hoe drukker hoe beter.  Hoe los je die grote verschillen op? Al vanaf dat zij hier in Witharen wonen, vanaf 1990, hebben ze altijd samen plannen gesmeed en gewerkt aan de opbouw van het bedrijf en erf. Nu stagneert dat samen plannen maken, en hebben ze besloten om dit jaar alle tijd en de rust te nemen om uit te zoeken hoe ze het verder willen doen met het bedrijf en erf. Via de website zullen ze jullie op de hoogte houden van onze plannen voor 2024.

Ze zijn natuurlijk nog wel actief als meubelmaker en keramiste. Met vragen voor maatwerk kan je nog altijd bij Louis  terecht. En Thea zal ook, maar dan in een rustiger tempo, actief blijven met haar keramiek. Mocht je iets willen bestellen of even in de galeries willen rondkijken, maak dan een afspraak , want ze zullen komend zomer vaak zelf op pad zijn.

Als “Rustpunt” zullen ze voor een simpel kopje koffie of thee en een bezoek aan het toilet en tuin op gezette tijden wel open zijn, zeker als ze zelf thuis zijn. Maar dat wordt dan waarschijnlijk zelfbediening.”

Als het bordje “open” aan de weg staat ben je van harte welkom.