Met andere ogen wandelen door het Vechtdal

Met andere ogen wandelen door het Vechtdal

VECHTDAL – Wie wandelt en goed om zich heen kijkt, ziet hoe de mens al eeuwen invloed heeft op het landschap. Schrijver en natuurliefhebber Wim Eikelboom houdt tijdens de Groene Karavaan twee  ‘verwonderwandelingen’ in het Vechtdal, over De Groote Scheere tussen Gramsbergen en Coevorden en over Landgoed Vilsteren.

Eikelboom is ambassadeur van de Bomenstichting en schrijver van ‘Kiek in ’t Vechtdal’, over levend erfgoed langs de Overijsselse kronkelrivier. ‘Ik noem mezelf een landschapsgenieter. En door jarenlange ervaring weet ik inmiddels aardig wat van bomen en natuur. Verwondering is voor mij een belangrijke leidraad. Ik vind het mooi om mensen iets te laten zien in hun eigen omgeving, waar ze normaal gesproken aan voorbij lopen, zoals een bijzondere zichtlijn of een bult in het landschap’.

Voor de wandelingen in het Vechtdal is een groep van ongeveer 15 mensen welkom die zich 1,5 uur op een gezellige manier willen verwonderen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen ook mee.

De eerste wandeling gaat langs bijzondere eikenbomen in het bosrijke gebied van landgoed De Groote Scheere, tussen Gramsbergen en Coevorden. Deze wandeling is zondagmiddag 29 januari van 14.15 uur tot circa 16.00 uur.

De tweede is een ontdekkingstocht op Landgoed Vilsteren,  door de natuur langs de oude Vechtarm in Vilsteren. De bulten in het landschap zijn sporen uit de tijd dat de Vecht breed en onstuimig  was. Deze wandeling is zondagmiddag 5 februari. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij het sportveld in Vilsteren om 14.15 uur.

Voor beide wandelingen van De Groene Karavaan moet u zich opgeven. Dat kan door een mail te sturen naar: natuurvoorelkaar@overijssel.nl