Camperbeurs Hardenberg
Camperbeurs Hardenberg

Gepensioneerde camperliefhebbers halen hun hart op in Hardenberg

HARDENBERG - Het is zover, camperliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Hardenberg. Vandaag is de eerste dag van de camperbeurs driedaagse. De plek om inspiratie op te doen voor een nieuwe camper of om te kletsen met andere camperliefhebbers. Waar de kampeerbus tegenwoordig ook populair is onder jongeren, hebben de bezoekers hier toch over het algemeen grijs haar.

Het is de grootste editie van de camperbeurs ooit met 100 standhouders. Ook niet zo gek, want het aantal camperbezitters is gestegen met ruim 30 procent sinds het begin van de corona-uitbraak. "Het coronageld moet toch een keer op", grapt één van de bezoekers.

Met zoveel stands is er veel keuze, maar de echte camperliefhebber blijft kritisch. Eén van de beursbezoekers vertelt dat je overal op moet letten. "Dit bed bijvoorbeeld, veel te hoog. Veel opbergruimte, maar onze camper is toch wel handiger. Bij ons stap je zo in bed."

Jonge mensen

Veel jonge mensen zijn er niet te vinden op de beurs, maar volgens een camperbouwer zijn ze er wel degelijk. "Het is populair, ook onder jongeren. Maar hier is dat even niet terug te zien."

Er komt veel bij kijken

Met alleen een camper ben je er natuurlijk nog niet. Er zijn bijvoorbeeld kraampjes met pannen, brillen, hondenvoer en elektrische vouwfietsen. "Ik heb het net geproefd, het is net een kinderfiets. Het trekt je weg!" Maar een groot succes is het volgens de tester niet. "Wij fietsen veertig kilometer per dag op onze eigen fietsen, wel elektrisch natuurlijk."