Een mok als entreekaartje voor nieuw event in Dalfsen
Eigen foto

Een mok als entreekaartje voor nieuw event in Dalfsen

DALFSEN - Een ecologisch en artistiek evenement, dat moet het Vechterweerd Event op 21 augustus worden. Er zijn theatermakers, er is muziek en er worden verhalen verteld. De nadruk van het evenement ligt op consuminderen, bezoekers moeten dan ook hun eigen mok, bord en bestek meenemen.

Sterker nog; de mok is het entreekaartje voor het eendaagse festival. Het festival wil milieubewust zijn, het is de bedoeling dat het publiek zelf spullen meeneemt, zodat het event bijna geen afval produceert.

Ecologie als uitgangspunt

Vergeet je de mok en wil je alsnog naar binnen? Dan kun je bij de ingang van het terrein een recyclebare mok kopen. Henk Riezebos, bedenker vindt het belangrijk om ecologie als uitgangspunt te nemen: ‘’We willen dat de activiteit zo minimaal mogelijk de natuur belast. We vragen mensen bijvoorbeeld ook of ze op de fiets willen komen.’’

Spannende aangelegenheid

Het is de eerste dat het Vechterweerd Event wordt gehouden, volgens de bedenker is dat een spannende aangelegenheid: ‘’We weten nog niet precies hoeveel mensen er komen. Het kunnen er vijfhonderd zijn, maar ook vijfduizend.’’ Het evenement wordt georganiseerd door het Dalfser kunstlokaal, waar Riezebos organisator van is, én 63 vrijwilligers.

Muziek en dans

Er zijn allerlei soorten muziek op het festival; van blues, tot rock. Alle makers komen uit de omgeving van Dalfsen. Ook is er dans en theater.

Het Vechterweerd Event word op zondag 21 augustus gehouden bij de voormalige sluiswachterswoning in Dalfsen.