Korfballers d’Ommerdieck gaan strijdend ten onder.

NIEUWLEUSEN - De eerste thuiswedstrijd van het eerste team van d’Ommerdieck was tegen Dos Kampen 4.

Dos Kampen staat bovenaan en d’Ommerdieck had pas één wedstrijd in de veldcompetitie gespeeld. In de aanval stonden Gerja Eykenaar, Miranda Huzen, Martin Alteveer en Gert Timmerman. In de verdediging Lisanne Teeuwsen, Agnes Compagner, Robert en Jasper Batterink.

Dos Kampen begon in hoog tempo te spelen en binnen vijf minuten was de stand 0-2. Daarna kreeg d’Ommerdieck meer greep op de wedstrijd en wist via 1-3 gelijk te komen 3-3 en zelfs op voorsprong te komen 5-3. Maar Dos Kampen bleef goed doorgaan en ook d’Ommerdieck wist te scoren. Er werd om en om gescoord 5-4, 6-4, 6-5, 7-5. De ruststand was 7-6.

Na rust begon Dos Kampen in hoog tempo te spelen en zorgde voor de stand 7-9. Maar d’Ommerdieck hield het hoofd koel en benutte de kansen en bracht de stand weer op gelijke hoogte 9-9. Daarna was Dos Kampen oppermachtig: ze schoten raak uit alle hoeken en standen.

De stand was nu 9-18. Toch bleef d’Ommerdieck goed doorgaan en wist zelfs nog vijfmaal te scoren. Na 13-18 werd de eindstand 14-19. Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 7x, Robert Batterink 2x, Agnes Compagner 2x, Miranda Huzen, Lisanne Teeuwsen en Jasper Batterink, allen 1x.

Zaterdag 2 oktober speelt d’Ommerdieck weer thuis, dan tegen Wit Blauw 5 uit Kampen. Aanvang 14.15 uur.