USV zoekt de aanval op een winderig sportpark De Gruinte in Nieuw Schoonebeek.

USV blijft winnen en duikt in archief

NIEUW SCHOONEBEEK - De opmerkelijke zegereeks van USV kreeg ook op bezoek bij subtopper Schoonebeek een vervolg. Al ging dat minder makkelijk dan de 0-3 uitslag doet vermoeden. Intussen wordt er op sportpark Hulsterlanden gebladerd in stoffige archieven. De vraag is of er ooit eerder een competitiestart was met 5 overwinningen op rij. En dan ook nog zonder tegentreffer. Waarschijnlijk zijn het historische cijfers.

Al in de 3e minuut kwam USV op voorsprong. Een tikje fortuinlijk. De vrije trap van Leon Kooiker vanaf rand zestien werd van richting veranderd door het muurtje waardoor doelman Martin Berens kansloos het nakijken had (0-1). Ondanks een af en toe stormachtige rugwind kwam de thuisclub voorin tot weinig kansen. Ook het combinatievoetbal van USV leidde voor rust tot weinig doelrijpe mogelijkheden. De beste was nog voor Niek Ekkelenkamp. Die deed met zijn kopbal eigenlijk alles goed, maar keeper Berens kreeg er toch nog een voet tegen. Wie dacht dat USV na rust met de wind mee de touwtjes in handen zou nemen had het mis. Schoonebeek toonde strijdlust en dwong USV langdurig terug op eigen helft. Omdat USV achterin de zaak prima op orde had, leverde dat geen hele grote kansen op. Toch bleef de dreiging van de gelijkmaker voortdurend in de lucht hangen. Die spanning duurde tot de 77e minuut. Toen verstoorde Timo Bijker de opbouw van de Schoonebeek-defensie. Thijmen Stegeman ging voor de kans, was een fractie eerder bij de bal dan Martin Berens en werd door de doelman getorpedeerd. De glaszuivere penalty werd door Leon Kooiker beheerst binnengeschoven (0-2). Het energieke Schoonebeek gaf nog steeds niet op, maar in de 81e minuut was het dan toch klaar. Julian Brinkman zat er kort op en zette Leon Kooiker aan het werk. Die behield het overzicht en gaf Thijmen Stegeman de kans de vrije hoek te vinden (0-3).

Tijdens het komende beker-/inhaalweekend is USV vrij. Daarna staat op zondag 3 november de thuiswedstrijd tegen Dwingeloo op het programma.

• Bron: USV - Ben Schuurman