Lijsttrekkers CDA Ommen en D66 Dalfsen bij Vechtdal Politiek (met audio)

photo 2022 02 06 01 30 50

VECHTDAL – De gemeenteraadsverkiezingen. Nog ruim drie weken en dan mogen we weer naar de stembus. Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart kan er worden gestemd. Twee lijsttrekkers van verschillende politieke kleur uit respectievelijk Dalfsen en Ommen, een handvol thema's, twee presentatoren en een technicus. Dat zijn de ingrediënten van het Vechtdal FM radioprogramma Vechtdal Politiek. Woensdag 23 februari spraken Jeroen Bloemsma en Donald Harpenslager met Marinus Dunnewind (CDA Ommen) en Bernard Smalbraak (D66 Dalfsen) over wonen, de energietransitie en de kwaliteit en schaarste van ons drinkwater. 

Omdat het speelt in de regio – niemand zal dat zijn ontgaan – werd ook ingegaan op de laagvliegroute over het Vechtdal richting Lelystad Airport waar het ministerie aan vasthoudt hoewel was toegezegd dat deze zou verdwijnen. De gemeenteraden van Ommen, Dalfsen en Zwolle en de provincie Overijssel klommen in de pen en herinnerden het ministerie aan die harde afspraak. Daarnaast werd ingezoomd op onderwijs en het nut van het ventileren van schoolgebouwen.

Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart praten we elke woensdagavond aan de hand van genoemde thema's met een lijsttrekker uit zowel Dalfsen als Ommen. De techniek van Vechtdal Politiek wordt bij toerbeurt verzorgd door Paul Beltman en Gert Stegeman.

Het gesprek met Marinus Dunnewind en Bernard Smalbraak terugluisteren? Klik op de link hieronder (met dank aan Rick Malipaard voor de bewerking).

https://www.mixcloud.com/VechtdalFM/vechtdal-politiek-23-februari-2022/