De verkeerstoren van Lelystad Airport waar sinds vorig jaar dertien luchtverkeersleiders en elf assistenten de kleine luchtvaart in goede banen leiden als voorbereiding op het echte werk: 10.000 vakantievluchten per jaar (eigen foto Donald Harpenslager)
De verkeerstoren van Lelystad Airport waar sinds vorig jaar dertien luchtverkeersleiders en elf assistenten de kleine luchtvaart in goede banen leiden als voorbereiding op het echte werk: 10.000 vakantievluchten per jaar (eigen foto)

'Politiek moet zich bezinnen op toekomst luchtvaart' vindt Leon Adegeest van Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (met audio)

BINNENLAND - Via een advertentie in de landelijke dagbladen deden burgers uit onder meer Overijssel, Drenthe en Gelderland onlangs een beroep op het gezonde verstand van de leiders van VVD, D66, ChristenUnie en het CDA om zich te bezinnen op het dossier Lelystad Airport en de laagvliegroutes in het bijzonder. 

Volgens de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen, waarin 23 afdelingen uit verschillende provincies zijn vertegenwoordigd, is het dossier Lelystad Airport exemplarisch voor wat er mis is in Nederland en wat in de volksmond intussen ‘foute bestuurscultuur’, ‘stikstofgate’ of ‘Schiphollen’ wordt genoemd. 

Een coalitieakkoord is aanstaande en veel is al gelekt, behalve over de luchtvaart. Vorige week berichtte demissionair luchtvaartminister Barbara Visser de Tweede Kamer dat er is gezocht naar alternatieven, maar dat zij de laagvliegroutes naar de Lelystadse luchthaven handhaaft, hoewel alle politieke partijen, van links tot rechts, zich expliciet hebben uitgesproken tegen laagvliegen over grote delen van ons land. 

Leon Adegeest, voorzitter van de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen, dringt bij de politiek aan op bezinning en een intelligente benadering van de luchtvaart. We spraken met hem over stikstof, liegen en bedriegen en beloftes. Een opname van Gert Stegeman in een bewerking van Rick Malipaard. Luisteren? Klik op de link hieronder. 

https://www.mixcloud.com/VechtdalFM/ontwikkelingen-lelystad-airport-11-december-2021/

 

advertentie-satl.jpg