Lijsttrekker Gemeentebelangen Dalfsen over samenwerking Drentse partij met BoerBurgerBeweging: “We gaan gewoon op eigen kracht” 

raadskandidaten lijst 1 gemeentebelangen dalfsen 1640340053Met de nodige hulp trekt Jos Ramaker ook de komende vier jaar de kar van Gemeentebelangen Dalfsen (ingezonden foto)

 

DALFSEN - Terwijl Gemeentebelangen Midden-Drenthe de samenwerking aangaat met de BoerBurgerBeweging en gekozen raadsleden zelfs aanspoort lid te worden van die partij, blijft Gemeentebelangen Dalfsen gewoon haar eigen koers varen. “We gaan gewoon op eigen kracht, dat doen we al 90 jaar", aldus lijsttrekker en fractievoorzitter Jos Ramaker. Dat er agrarische ondernemers als lijstduwer op de kieslijst van de Dalfser partij staan lijkt in dit verband toeval, al doet een persbericht van de beweging anders geloven: 'Met elkaar geven ze een duidelijk signaal af: wie voor de lokale agrariër is, stemt gewoon betrokken!’ 

Weliswaar doet de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar via bondgenootschappen, zoals met Gemeentebelangen Midden-Drenthe, tracht men lokaal wel wat in de melk te brokkelen te hebben. Dat verkozen raadsleden na de gemeenteraadsverkiezingen in ieder geval de intentie moeten hebben lid te worden van de BoerBurgerBeweging betitelt voorzitter Jarno Frenken van Gemeentebelangen Midden-Drenthe als 'een kleine moeite', om toe te voegen dat ‘het tijd wordt dat de politiek in Den Haag eens snapt wat er speelt buiten de Randstad.’ 

Erik Stegink uit het Overijsselse Bathmen, voorzitter van de BoerBurgerBeweging en zelf agrarisch ondernemer, is blij met het bondgenootschap. Aan RTV Drenthe laat hij weten: "Voor ons is Gemeentebelangen een ideale keuze als eerste Drentse partij. Ze hebben afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen in de coalitie door gezond (boeren)verstand en een eigen, onafhankelijk geluid.”