Vrouwen en voetbal

Vrouwen en voetbal

Deze week keek ik naar Ajax tegen AS Roma voor de Champions League voor vrouwen. Allemaal enthousiast natuurlijk. Een half uur voor de wedstrijd zitten al een man en twee vrouwen over die wedstrijd te lullen. Bij de heren is het nog langer, stop er alstublieft mee. De wedstrijd was echt tenenkrommend, het was niet om aan te gluren. Twee keer samenspelen was al een hele opgave. Ajax won en mag door. Ajax kreeg een kans en die ging er in, daarna werd er nog een hoekschop in eigen doel gekopt. Een wereldprestatie vonden ze het. Nu mag ik wel vaker naar vrouwen/dames voetbal kijken en dan valt me op, hoe ouderwets dat voetbal nog is.
Alles is hetzelfde als bij de mannen!!! Als ik naar andere sporten kijk, neem atletiek, de heren stoten de kogel met ruim 7 kg, de dames met 4 kg, de discus 2 kg om 1 kg en ga zo maar door. De horden zijn een stuk lager. Kan zijn dat ze bij die sporten meer mensen met verstand hebben die ergens over nadenken. Dit weekend is het WK veldrijden, de dames rijden 45 minuten de mannen 60 minuten. Bij volleybal hangt het net lager, bij handbal is de bal kleiner etc.
Voetbal en dan zie je dat gemartel. De bal krijgen ze amper 30 meter verder, lichtere bal misschien? Het veld, kan dat niet wat korter en ook iets minder breed. Het doel met die kleine keepertjes mag ook wel iets lager, ze komen nu net bij de lat. En als laatste waarom duurt het zo lang. Na 2 x 30/35 minuten ben je dat gepruts toch wel zat. Voetbal is van de middeleeuwen. Laten we het leuk maken.   

  • Bron: Bart Nijstad