Nieuwjaarsrecepties

Nieuwjaarsrecepties

Het is inmiddels half januari en de meeste nieuwjaarsrecepties zitten er gelukkig op. Persoonlijk heb ik niks met die zin of onzin hoe je het ook wilt noemen. Elke provincie, gemeente, sportclub of organisatie heeft wel zo'n dag. Omdat alles gratis komt er natuurlijk ook nog een bult volk op af. Ja, gratis koek en zopie en dan komen we wel uit onze lui stoel. Ja, want bewegen doen we te weinig. 
Kinderen met obesitas krijgen straks een lifestylecoach. En het wordt ook nog vergoed. We stikken toch al in al die coaches, je kunt het zo gek niet bedenken. Als we de ouders nu leren gezonder te eten/koken dan denk ik dat al heel veel scheelt. Niet snel een pizza of opwarmmaaltijd in de oven, gewoon normaal eten. Dan schaffen we ook gelijk de elektrische fietsen af voor mensen onder de 20 jaar, dus vooral de kinderen gaan weer op de gewone fiets naar school. Sprak laatst een man die vertelde dat onze welvaart ervoor zorgt dat we zo leven. We moeten eigenlijk een stapje terug doen. Probleem is dat we dat niet willen. We willen als het kan twee auto's voor de deur, misschien wel drie. Als we zo door gaan met de auto, en alles met de auto doen, boodschappen, kinderen naar school brengen, dan staan we al vast voordat we op de snelweg zitten. Omdat het regent of het is wel erg koud voor de verwen generatie. Misschien moeten werkgevers mensen meer stimuleren om met de fiets naar het werk te komen.
Nog even terug naar die nieuwjaarsrecepties. Ik zei al dat ik er niks mee had. Vooral al dat gezwam dat ze verkondigen. En als je dan 25 jaar braaf contributie hebt betaald, krijg je een bos bloemen die je dan na een week weer in de klikobak mag mieteren. Ben ook blij dat die feestdagen (baaldagen) erop zitten. Iedereen moet zo nodig de winkels leeg plunderen en de mensen in de winkels en distributie centra tillen zich een breuk, omdat allemaal voor elkaar te krijgen. Ik wens jullie veel gezondheid en blijf bewegen.

  • Bron: De tridioot