Piet Horinga Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar

Einde 2023. Begin 2024. Allemaal een heel goed, gezond en voorspoedig 2024 gewenst. Januari is de maand van de cijfers. Cijfers waar je boos om kunt worden, je verbaasd over kunt zijn, je schouders over kunt ophalen. Het aantal vuurwerkslachtoffers bijvoorbeeld, het bedrag dat besteed is aan vuurwerk, inflatie cijfers en niet te vergeten het aantal immigranten.

 In 2023 kwam het onderwerp asielzoekers regelmatig in het nieuws, voorzien van filmopnamen, gemaakt in de buurt van Ter Apel of de Middellandse zee. . Bootjes met vluchtelingen die ternauwernood Griekenland of Italië bereikten of net niet. Kunnen we ze wel opvangen, zijn ze wel welkom. De uitslag van de verkiezingen verraadt dat veel mensen vinden dat de rek eruit is. Het best kun je dat zien in de woningbouw. Dringen om een goed betaalbare woning voor mensen met een smalle beurs. Het zorgt ervoor dat we keuzes maken en dan kiezen voor onszelf. 

Maar er is ook een andere kant. Morgen ga ik weer voor controle naar de specialist die uit het Midden-Oosten afkomstig is. De tandarts uit Oost-Europa heeft me uitstekend geholpen. Poolse arbeiders werken door zelfs tijdens de kerstdagen. De verpakte groente en de bakjes gourmetvlees (2 + 1 gratis.) zijn door de immigranten zo goedkoop mogelijk voor ons klaargemaakt. Als ik me dat realiseer dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat we elkaar gewoon nodig hebben en samen op deze wereld het geluk zoeken. Ook ik ben een gelukzoeker. Gelukkig Nieuwjaar.