Fronsje - Senioren met vakantie

We keken elkaar aan na het journaal  en zeiden: ”Zullen we?” De weersvoorspelling was juichend. Zelfs een hittegolf leek mogelijk. En dat in september. Na een kort overleg hadden we de plek voor onze september vakantie bepaald. Drenthe, ergens in de schaduw, aan de rand van een groot veld op een minicamping. In onze ogen een heerlijke plek om te Drenthenieren.

De volgende dag haakten we onze caravan aan en reden via de hunebed highway naar Borger. Daar  zwoegden we een uur om alles precies zo neer te zetten als we graag wilden. De zon ging langzaam en bloedrood onder. Dit was genieten. Schoolvakanties voorbij en wij op de camping. Onze buren staan minstens veertig meter verderop.

De volgende dagen liep de camping vol. Steeds meer senioren zetten hun camper met twee elektrische fietsen of hun caravan met ook twee elektrische fietsen in de buurt van onze tijdelijke verblijfplaats.  Was het de eerste dagen en avonden nog stil en hoorden we alleen af en toe de tikken van een vliegenmepper, nu horen we overal gesprekken. Het leek erop dat iedereen elkaar kende en gezellig kwam buurten en babbelen. Zelf ben ik meer een luisteraar dus aan mij heb je niet veel als je wilt kletsen. “Goeden morgen” kan er nog wel af, maar verder laat ik het erbij. Op de reactie: ”Het is al middag hoor” is mijn antwoord: “ Dat zat er vanmorgen al aan te komen”.
Gesprekken op een camping vol senioren gaan vaak over drie zaken. Gezondheid, het weer en de persoonlijke prestaties. “We hebben vandaag 64,8 kilometer gefietst, en dan moet je weten dat ik nog niet zo lang geleden ben geopereerd en eigenlijk met dit weer rustig aan moet doen."  “Zo das niet weinig”.  “Nee Corrie had een heel mooie tocht uitgezet langs de knooppunten.” ”Waar zijn jullie dan overal geweest en wat hebben jullie voor leuke dingen gezien.” “Tja, een hele boel en er was veel  bos en heide.” Mijn conclusie dat ze dan in elk geval Drenthe niet uit zijn geweest zorgt voor een fronsende blik. Het lijkt alsof hij zeggen wil, 64,8 kilometer , daar gaat het om. Mijn vrouw kijkt me strak aan. Hou je mond, betekent dat. De fietser loopt door en ik kan mijn advies om een hometrainer aan te schaffen inslikken.