De grootste verbruikers van bandbreedte op kantoor

De grootste verbruikers van bandbreedte op kantoor

Langzaam internet op kantoor kan lastig zijn, maar er is een eenvoudige manier om dit op te lossen. Als je je bewust bent van de activiteiten die je bandbreedte vertragen, kun je je gebruik wijzigen en je internetverbinding versnellen. Kijk dus eens naar enkele van de belangrijkste boosdoeners die mogelijk je systeem vertragen.

 

  1. Streamen 

Of je medewerkers tijdens de lunchpauze muziek streamen, video's bekijken op YouTube of een film kijken op Netflix, het streamen van media verbruikt enorme hoeveelheden bandbreedte. Het streamen van video's verbruikt veel meer bandbreedte dan welke andere webservices je personeel ook gebruikt. 

 

  1. Persoonlijk gebruik

Werknemers besteden veel tijd aan het checken van sociale media, chatten op instant messengers of bellen via gratis instant messaging-diensten. Mogelijk gebruiken ze VoIP en hoewel deze dingen gratis zijn, gebruiken ze veel bandbreedte.

 

  1. E-mails

Medewerkers vinden het misschien gemakkelijk en handig om elkaar grote bijlagen via e-mail te sturen, maar dit zal je verbinding vertragen. Het is waarschijnlijk dat spam ook je systeem vertraagt. Elke megabyte aan e-mailverkeer gaat gepaard met twee keer zoveel spam, waardoor het vermogen van je verbinding om duizenden werknemers te ondersteunen wordt teruggebracht tot een paar honderd werknemers.

 

  1. Cloud

De cloud verandert de manier waarop bandbreedte wordt gebruikt. Het kan ruimte vrijmaken op de harde schijven van je medewerkers, maar hoe meer je medewerkers er gebruik van maken, hoe meer bandbreedte het verbruikt. Hoewel cloud computing de onderlinge verbondenheid van je systeem verbetert, kan het de snelheid waarmee je werknemers toegang krijgen tot hun gegevens vertragen als de bandbreedte dit niet kan bijhouden. 

 

  1. Gebruik van veel apparaten

Naarmate de technologie vordert, neemt ook het aantal apparaten dat we gebruiken toe. Het hebben van slechts één laptop op de werkplek is nu een zeldzaamheid en veel werknemers zullen meerdere apparaten hebben die ze met internet verbinden. De kans is groot dat werknemers ook hun persoonlijke apparaten verbinden. Door hun mobiele telefoons en tablets op het netwerk aan te sluiten, besparen ze op hun dataverbruik, maar dit legt een grotere druk op de bandbreedte.

 

  1. Videovergaderen

Dankzij videoconferenties kunnen mensen overal werken en met mensen vergaderen, ongeacht hun locatie. Naarmate de manier waarop we werken flexibeler is geworden, is de populariteit van videovergaderen toegenomen. Videoconferenties gebruiken alles van 128 Kbps tot 20 Mbps. Dus ook al kun je verbinding maken met mensen over de hele wereld, het vreet ook je bandbreedte op.

 

Hoe los je traag internet op?

Kijk eens hoeveel bandbreedte je bedrijf gebruikt en beoordeel of je het bedrag waarvoor je betaalt moet verlagen of verhogen. Bereken ook hoeveel werknemers het op kantoor gebruiken en hoeveel tijd ze online doorbrengen. De bandbreedtebehoeften zijn afhankelijk van het aantal mensen dat er gebruik van maakt, plus het aantal apparaten dat op je netwerk is aangesloten. Een gemakkelijke manier om deze informatie te achterhalen is door een medewerkersenquête uit te sturen. Gebruik deze data vervolgens om glasvezel zakelijk af te sluiten en hierbij de juiste bandbreedte te kiezen.