Opgelet: dit worden de trends van 2024

Opgelet: dit worden de trends van 2024

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Benieuwd wat hip, hot en happening gaat worden? Van een tote bag met rits tot air tags. Dit worden de trends van het komende jaar!

Kleding

2024 wordt niet het jaar voor mensen die niet graag opvallen. Felle kleuren, bloemenprints en metallic worden helemaal in. We zagen het al voorbij komen op de catwalks van grote merken en de fast fashion implementeert deze trends gretig in de nieuwe collectie. Voor de mensen die meer houden van makkelijk en praktisch: de polo en de kleur wit maken in 2024 een ongeëvenaarde comeback. Op het gebied van tassen: praktisch wordt helemaal in. Wat dacht je van een mooie rugzak of een burkely tas sale?

Interieur

Op het gebied van wonen worden in 2024 een aantal stijlen toonaangevend. Ten eerste gaan we komend jaar de jaren 70 stijl veel terugzien. Denk hierbij aan warme kleuren als bruin en oranje. Super nice voor bij de tote bag met rits. Sowieso is kleur een key-word in de woontrends van 2024. We gaan veel diepe kleuren terugzien als diep blauw, paars of rood. Verder wordt sustainable steeds meer een trend. Steeds meer woonwinkels krijgen een groter assortiment met meubels van duurzame materialen of gerecyclede artikelen. Klein en simpel wonen is niet langer alleen maar voor mensen die niet meer dan dat kunnen betalen.

Op internet

Hoewel in medialand AI zich steeds meer een weg begint te banen is de verwachting dat op sociale media als Instagram en TikTok de echte mensen het meest populair zullen blijven. De meest populaire vorm blijft het korte filmpje. Bij voorkeur met humor en opgenomen in de huiskamer van een influencer die enigszins down to earth overkomt. Augmented reality is erg in opkomst. Hierbij kun je bijvoorbeeld kijken hoe een nieuwe stoel in jouw woonkamer zal staan. De verwachting is dat marketeers hier veel gebruik van zullen maken.

Gadgets

Techniek blijft zich ontwikkelen. In 2024 komen een hoop nieuwe toffe gadgets op de markt die we natuurlijk allemaal willen hebben. Samsung en Apple komen natuurlijk met een nieuwe telefoon en in de wereld van gaming wordt virtual reality steeds normaler. Misschien zitten we eind 2024 allemaal met een VR-bril achter onze Playstation!

Cultuur

In 2024 is er een aantal dingen die van grote invloed zullen zijn op onze cultuur en maatschappij. AI gaat zich ten eerste een weg banen door ongelofelijk veel toepassingen. Van de zorg tot marketing, we kunnen niet meer om AI heen. Daarnaast wordt veel marketing meer gericht op cultuur en goede doelen. Steeds meer bedrijven zetten zich actief in for the better cause. Denk aan bedrijfjes die claimen bij elke aankoop een boom te planten. Hoewel er ook een flinke groep mensen is die zich tegen deze verandering verzet zal aandacht voor diversiteit en inclusie in 2024 alleen maar toenemen. Merken zullen meer werken met body positivity of body neutrality en veel meer organisaties zullen zich inzetten om een stem te geven aan gemarginaliseerde groepen als lichamelijk beperkten, de zwarte mensen of de LGBTQ-community.