Een winterwandeling maken: welke kleding moet je dragen?

Een winterwandeling maken: welke kleding moet je dragen?

Een winterwandeling maken: welke kleding moet je dragen?

Een wandeling maken door de regio Vechtdal in de winter is natuurlijk heerlijk. Maar in de winter moet je je echt een stuk beter kleden dan in de zomer. Raakt je kleding bezweet, dan kun je echt snel afkoelen als het buiten koud is.  Door de lage temperaturen kan de gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt zakken. In sommige plekken is er ook weinig beschutting en kan de wind hard waaien. Het is gewoon een feit dat de weersomstandigheden in de winter vaak extremer zijn dan in andere seizoenen. Je loopt dus de kans op onderkoeling en bevriezing. Maar je kunt echt wel comfortabel wandelen in de winter als je de juiste kleding draagt. Lees hier wat je nodig hebt!

Het soort materialen

Kies allereerst voor kleding die je goed warm houdt. Ga dus op zoek naar stoffen die je lichaamswarmte goed vasthouden. Kasjmierwol, wol, fleece, thermisch materiaal, velours en chenille zijn allemaal goede opties om lekker warm te blijven tijdens je wandeling. Kijk ook naar de juiste laptop tas als je door de kou moet lopen. Sommige tassen zijn beter bestand tegen het weer dan de ander.

Hoe draag je kleding in lagen?

Een andere tip is om laagjes te dragen. Zo doe je het: begin met een dunne laag. Je kunt hierbij denken aan ademend ondergoed. Op deze manier blijf je droog, want het voert al het zweet weg van je lichaam. Daarna draag je iets wat goed isoleert, zoals een T-shirt, blouse of thermisch shirt. Hierdoor blijf je lekker warm. De buitenste laag moet je beschermen tegen de kou en de wind. Denk aan een trui, vest of jas. Maak je outfit af met een sjaal, handschoenen en een muts. Dit biedt natuurlijk extra warmte en bescherming tegen de koude wind. Met verschillende laagjes kun je makkelijk iets aan- of uittrekken. Dit is weer afhankelijk van het weer, maar je kunt zo wel lekker comfortabel blijven tijdens je wandeling. Misschien kun je een rietentas met rits beter bewaren voor de zomer. Kies dus beter voor een tas van leer bijvoorbeeld om je spullen mee te nemen.

Je voeten warm houden

Je wilt je voeten zo warm mogelijk houden. Draag daarom dikke, lange sokken. Deze sokken mogen niet zo dik zijn dat ze niet meer in je schoenen passen, maar kies toch voor zo dik mogelijke sokken. Wollen sokken zijn hierbij een uitstekende keuze. Deze voeren vocht namelijk goed af. Zorg ervoor dat je sokken lang genoeg zijn om over je panty of legging te trekken, zodat de kou niet direct contact kan maken met je huid. In extreme koude situaties kun je zelfs twee paar sokken dragen voor extra isolatie en warmte.

Kleding voor dames

Voor vrouwen zijn er veel leuke en warme kleren om te dragen tijdens een winterwandeling. Je kunt bijvoorbeeld denken aan trui-jurken van kasjmier of wollen rokken, met dikke panty's en lange laarzen. Velours broeken zijn ook een goede optie en staan mooi met een warme trui voor nog meer warmte.

Kleding voor heren

Mannen kunnen kiezen voor warme truien en vesten van wol of kasjmier. Een overhemd onder je trui dragen ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt ook voor extra warmte. En voor nog meer warmte is een flanellen overhemd een slimme keuze. Dus, wandel jij graag in de winter? Haal dan zeker deze kleding in huis!